Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: TCS

Company: TCS

Total Qs: 648+

Website: http://www.tcs.com

Total View: 147.89K


Not Attempted

641. In how many way possible ways can you write 1800 as a product of 3 positive integers a,b,c

Answer: Option B

Explanation:

1800=2^3*3^2*5^2
then 5c2*4c2*4c2=360

Submit Your Solution

Tags: TCS


Not Attempted

642. Mother, daughter and infant total weight is 74 kg. Mother's weight is 46 kg more than daughter and infant's weight. Infant's weight is 60% less than daughter's weight. Find daughter's weight.

Answer: Option A

Explanation:

Total weight is M+D+I=74 given that M-D-I=46
solving above 2 eq's we get Mother weight = 60
Now reaming weight=14 which is sum of daughter and Infant weight. Given that Infant weight is 60% less than Daughter.
i.e If daughter weight is 100 then infant weight is 40. So weight ratio Of D and I is 100 : 40 i.e ... 5 : 2

So (5+2)=7 parts equal to 14. then 5 parts equal to 10.
2 parts equal to 4. daughter weight is =10 and infant weight is = 4

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

643. In a particular year the month of January had exactly 4 Thursdays and 4 Sundays, on which day of the week, Jan 1 occurs?

Answer: Option A

Explanation:

As there are 4 full weeks i.e 28 days.
So, every day occurs min 4 times.

Then remaining 3 days (as jan has 31 days) will be Monday Tuesday Wednesday. so on 31st Jan comes Wednesday.
So, 1st Jan will be MONDAY

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

644. Average salary of 17 teachers is 45000.3 teachers left and the average salary dropped by 2500.What is the sum of salaries of 3 teachers who left?

Answer: Option C

Explanation:

Total Initial Salary : 17*45000 = 765000
Average Salary After removal of 3 Teachers = 45000-2500 = 42500
Total Final Salary : 14*42500 = 595000
Sum of Salaries of 3 teachers who left : 765000 - 595000 = 170000

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

645. Find a two digit number which is doubled and after that add +2 in it. and then reverse the number we would get the actual number.
(Example : xy * 2 = pq => pq+2 = xy )

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume the two digit number be 10x+y
Adding 2 after doubling the number is reverse of the number.
So 2(10x+y)+2 = 10y+x
19x -8y +2=0 ----- (i)
The above equation (i) satisfies for the value, x=2, y=5
So, the number = 10*2+5= 25

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

646. Let a, b, c, d and e be distinct integers in ascending order such that(76-a)(76-b)(76-c)(76-d)(76-e) = 1127. What is a + b + c + d

Answer: Option B

Explanation:

Product of 5 terms equal to 1127. As all the five terms are integers, given product should be a product of 5 numbers. Now factorize 1127.
1127 = 72 * 23 = 7 * 7 * 23
But given that all the a, b, c, d, e are distinct. And we are getting only 3 terms with 7 repeats.
Now the logic is, integers means positive and negative, 7 and - 7 possible and 1, - 1 also possible . As a,b, c, d, e are in ascending order, the factors should be in decreasing order. So (23, 7, 1, -1, -7)
Now a = 53; b = 69; c = 75; d = 77
a + b + c + d = 274.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

647. What is the average of the first 200 terms of the series
1, -2, 3, -4, 5, -6, 7......

Answer: Option C

Explanation:

1+3+5+7+9+11+13.........+199 i.e 100 terms and
sum of n odd natural numbers is n^2 i.e 100^2 =10,000

-(2+4+6+8+10+12...........+200) i.e 100 terms and
sum of n even natural numbers is n(n+1) i.e -(100(100+1))= -10,100
average of first 200 terms = (10,000+(-10,100))/200
=-100/200
=-1/2 Ans.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

648. If 43 times of two digit numbers is 34 times of two digit reverse no . and sum of number is 14 then what is the number?

Answer: Option B

Explanation:

43 time the no. And 34 time the reverse no.
43(10x+ y)=34(10y+ x)
430x+ 43y= 340y+34x
430x+43y-340y-34x=0
To solve this equation become
4x-3y=0 -------------- (1)

Sum of no. And reverse no. Is 14
X+ Y= 14 ------------- (2)
To solve both equation value of x and y
X= 6 and y= 8
So, number will be 68

Submit Your Solution

Tags: TCS

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 65. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS