Note 1
##### Take Note:

Take a note while surfing.

##### Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.

##### Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2
##### Take Note:

Organize your information,It may take Shape.

##### Think With Ink

Differ your Content by Color.

##### Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3
##### Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape

##### Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.

##### Easy to Access

Get the same in next visit.

# Placement Questions & Answers :: TCS

173.48K

## Total Qs: 647+

Not Attempted

641. Mother, daughter and infant total weight is 74 kg. Mother's weight is 46 kg more than daughter and infant's weight. Infant's weight is 60% less than daughter's weight. Find daughter's weight.

Explanation:

Total weight is M+D+I=74 given that M-D-I=46
solving above 2 eq's we get Mother weight = 60
Now reaming weight=14 which is sum of daughter and Infant weight. Given that Infant weight is 60% less than Daughter.
i.e If daughter weight is 100 then infant weight is 40. So weight ratio Of D and I is 100 : 40 i.e ... 5 : 2

So (5+2)=7 parts equal to 14. then 5 parts equal to 10.
2 parts equal to 4. daughter weight is =10 and infant weight is = 4

Tags: TCS

Not Attempted

642. In a particular year the month of January had exactly 4 Thursdays and 4 Sundays, on which day of the week, Jan 1 occurs?

Explanation:

As there are 4 full weeks i.e 28 days.
So, every day occurs min 4 times.

Then remaining 3 days (as jan has 31 days) will be Monday Tuesday Wednesday. so on 31st Jan comes Wednesday.
So, 1st Jan will be MONDAY

Tags: TCS

Not Attempted

643. Average salary of 17 teachers is 45000.3 teachers left and the average salary dropped by 2500.What is the sum of salaries of 3 teachers who left?

Explanation:

Total Initial Salary : 17*45000 = 765000
Average Salary After removal of 3 Teachers = 45000-2500 = 42500
Total Final Salary : 14*42500 = 595000
Sum of Salaries of 3 teachers who left : 765000 - 595000 = 170000

Tags: TCS

Not Attempted

644. Find a two digit number which is doubled and after that add +2 in it. and then reverse the number we would get the actual number.
(Example : xy * 2 = pq => pq+2 = xy )

Explanation:

Lets assume the two digit number be 10x+y
Adding 2 after doubling the number is reverse of the number.
So 2(10x+y)+2 = 10y+x
19x -8y +2=0 ----- (i)
The above equation (i) satisfies for the value, x=2, y=5
So, the number = 10*2+5= 25

Tags: TCS

Not Attempted

645. Let a, b, c, d and e be distinct integers in ascending order such that(76-a)(76-b)(76-c)(76-d)(76-e) = 1127. What is a + b + c + d

Explanation:

Product of 5 terms equal to 1127. As all the five terms are integers, given product should be a product of 5 numbers. Now factorize 1127.
1127 = 72 * 23 = 7 * 7 * 23
But given that all the a, b, c, d, e are distinct. And we are getting only 3 terms with 7 repeats.
Now the logic is, integers means positive and negative, 7 and - 7 possible and 1, - 1 also possible . As a,b, c, d, e are in ascending order, the factors should be in decreasing order. So (23, 7, 1, -1, -7)
Now a = 53; b = 69; c = 75; d = 77
a + b + c + d = 274.

Tags: TCS

Not Attempted

646. What is the average of the first 200 terms of the series
1, -2, 3, -4, 5, -6, 7......

Explanation:

1+3+5+7+9+11+13.........+199 i.e 100 terms and
sum of n odd natural numbers is n^2 i.e 100^2 =10,000

-(2+4+6+8+10+12...........+200) i.e 100 terms and
sum of n even natural numbers is n(n+1) i.e -(100(100+1))= -10,100
average of first 200 terms = (10,000+(-10,100))/200
=-100/200
=-1/2 Ans.

Tags: TCS

Not Attempted

647. If 43 times of two digit numbers is 34 times of two digit reverse no . and sum of number is 14 then what is the number?

Explanation:

43 time the no. And 34 time the reverse no.
43(10x+ y)=34(10y+ x)
430x+ 43y= 340y+34x
430x+43y-340y-34x=0
To solve this equation become
4x-3y=0 -------------- (1)

Sum of no. And reverse no. Is 14
X+ Y= 14 ------------- (2)
To solve both equation value of x and y
X= 6 and y= 8
So, number will be 68