Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: TCS

Company: TCS

Total Qs: 648+

Website: http://www.tcs.com

Total View: 147.89K


Not Attempted

31. In a certain code, '37' means 'which class' and '583' means 'caste and class'.What is the code for 'caste'?

Answer: Option E

Explanation:

37....=> which class
583....=>caste and class
in the above 2 statements CLASS is common=>code of class=3 then code of CASTE may be either 5 or 8

Submit Your Solution

Tags: TCS


Not Attempted

32. If x2 < 1/100 and x< 0, What is the tightest range in which x can lie?

Answer: Option A

Explanation:

Given x2 < 1/100
so, x < 1/10 or x > - 1/10 first statement
also, as per question x < 0 second statement
so, intersection of both statement will be
- 1/10 < x < 0

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

33. How many 6 digit telephone numbers can be formed if each number starts with 35 and no digit appears more than once?

Answer: Option D

Explanation:

6 digits telephone number can be formed by 10 digits (0,1,2...9)
As Given, each number start with 35.
So we have 8 digits remaining and 4 place.
So, 4 places can be formed in 8*7*6*5=1680.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

34. The least number which when divided by 48, 60, 72, 108 and 140 leaves 38, 50, 62, 98 and 130 as remainders respectively, is:

Answer: Option B

Explanation:

(48 - 38 ) = ( 60 - 50 ) = ( 72 - 62 ) = ( 108 - 98 ) = ( 140 - 130 ) = 10 in every case

Leat number will be LCM of ( 48, 60, 72, 108, 140 ) - 10

LCM = 15120

So, required number = 15120 - 10 = 15110

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

35. If a person has to work 8 continuous day & he gets a rest on the 9th day. If a person starts on Monday. What is the day of 12th rest day?

Answer: Option B

Explanation:

1st rest day on 9th day ,
so 12th rest day on 108th day... 1wk=7days.
108/7 reminder=3. 3rd day is rest day.
work started on monday so 3rd day is wed.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

36. A turtle is crossing a field. What is the total distance (in meters) passed by turtle? Consider the following two statements (X) The average speed of the turtle is 2 meters per minute (Y) Had the turtle walked 1 meter per minute faster than his average speed it would have finished 40 minutes earlier

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

37. Aniket and kumari are a married couple. They have two kids, one of them is a girl. Assume safely that the probability of each gender is 1/2.What is the probability that the other kid is also a girl?

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

38. A girl rode her bicycle from home to school, a distance of 15 miles, at an average speed of 15 miles per hour. She returned home from school by walking at an average speed of 5 miles per hour. What was her average speed for the round trip if she took the same route in both directions?

Answer: Option C

Explanation:

Avg speed=(total disance)/(total time)
Total distance= 15+15 = 30 miles.
Total time= 1+3=4 hrs.
So average Spedd = 30/4 = 7.5 miles/hr.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

39. If log 0.318=0.3364 and log 0.317=0.33320 then log 0.319 =?

Answer: Option C

Explanation:

log 0.319=log0.318+(log0.318-log0.317) = 0.3396

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

40. Five college students met at a party and exchanged gossips. Uma said, “Only one of us is lying”. David said, “Exactly two of us are lying”. Thara said, “Exactly 3 of us are lying”. Querishi said, “Exactly 4 of us are lying”. Chitra said “All of us are lying”. Which one was telling the truth?

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: TCS

TCS aptitude question, TCS aptitude question paper, TCS aptitude question papers, TCS aptitude questions, TCS aptitude questions 2016, TCS aptitude questions pdf, TCS aptitude test, TCS aptitude test papers, TCS aptitude test papers with answers, TCS aptitude test pattern, TCS aptitude test questions, TCS online aptitude test questions and answers, TCS model question paper