Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: TCS

Company: TCS

Total Qs: 670+

Website: http://www.tcs.com

Total View: 120.8K


Not Attempted

451. Alvin, Ben and Clinton run a race, with Alvin finishing 48 meters ahead of Ben and 72 meters ahead of Clinton, while runner Ben finishes 32 meters ahead of runner Clinton. Each runner travels the entire distance at constant speed. What is the length of the race?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Races and Games | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let us assume the speeds of alvin,ben,clinton = A,B,C resp.
and the length of race = d
let in time t alvin finishes the race
A*t=d
B*t=d-48 ------- (1)
C*t=d-72 --------(2)
So,B:C=(d-48):(d-72) ------- (3)
Now Ben covers 48 mt more to complete the race.
In the same time Clinton covers 40mt (as it is given that he is beaten by 32mt by ben)
So,B:C=48:40....(4) (speed proportional to distance covered if time is same)
By, comparing equation (3) and (4)
d=192 mt

Submit Your Solution

Tags: TCS


Not Attempted

452. When numbers are written in base b we have 12*25=333. The value of b is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume the base of number = X
Convert all the number to base X
(1*X + 2*X^0)*(2*X + 5*X^0) = (3*X^0 + 3*X^1 + 3*X^2)
By solving the above eq. X=7

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

453. George Paul, Hari start a business by contributing Rs. 30000, Rs. 40000, Rs. 50000 respectively. After 1/2 year George withdraws half his contribution. At the end of the year the business showed a profit of Rs. 90000 which has divided amongst the 3 men proportionate to amount and duration and duration of their investment in enterprise. Paul got:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Partnership | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

George investiment for year is 6*15000+12*15000 = 2,70,000
Paul = 12*40,000 = 4,80,000
Hari = 50,000*12 = 6,00,000
Their ratio is 9 : 16 : 20
Given, profit = Rs. 90000
So, paul share = (90000)*16/45 = Rs. 32000

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

454. If the price of petrol increases by 25% and Kelvin intends to spend only an additional 15%on petrol, by how much % will he reduce the quantity of petrol purchased?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let the current price of unit quantity of petrol be x. New price=1.25x.
Let reduced quantity be y.
y*1.25x = 1.15x,
y=115/125=23/25
Reduction = 1 - 23/25 = 2/25 = 8%

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

455. A team won 80% of the games if played. If played 5 more games of which if won 3 and lost 2. Its loss percentage changed by 25%. How many games did it played overall?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Game played = x
Then Lost Game = x/5
Now they played 5 more games in which they lost 2
so, (x+5)*25/100 = x/5 + 2
=> x=15
Total game played = 15+5 = 20

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

456. A gardener changed the size of his rectangle shaped garden by increasing its length by 40% and decreasing its width by 20%. The area of the new garden

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

If (l*b)=x is initial area, then
New area = 1.4*l *0.8*b= 1.12*l*b= 1.12 x
Increase in area= 0.12 x
Percentage increase in area = 100*0.12x/x= 12 %

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

457. Certain positive integers have these properties:
(I)The sum of the squares of their digits is 50
(II) Each digit is larger than the one to its left.

The product of the digits of the larger integer with both properties is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Integers that exhibit the given properties are 17,1236,345
the largest integer among those is 1236
so product of the digits of 1236 is 36.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

458. At the end of the 1894 Suresh was half as old as his grandmother. The sum of the years was born in 3644. How old Suresh was at the end of 1899?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Lets assume Suresh age in 1894 = x.
So, Grandmothers age = 2x.
Year of birth for Suresh = (1894 - x)
and grandmother = (1894-2x)
Adding 2*1894 - 3x = 3644
=> x=48
At the end of 1899, age = (48 + 1899-1894) = 53

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

459. Mr and Mrs smith had invited 9 of their friend and their spouses for party at wiki beachresort.the stand for group photograph if mr smith never stand next to mrs smith then how many way group arrange in row.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Mr and Mrs smith never be together so out of 20 (with both them) 19 can b any place so total = 19!
20 because their invitees are with their spouses.
Also 1 of them can stand with other so 18 places
So total is 18*19!

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

460. Tim and Elan are 90 km from each other, they start to move each other simultaneously, Tim at speed 10 and Elan 5kmph, if every hour they double their speed what is the distance that Tim will pass until he meet Elan?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1st hour=tim 10kmph elan 5 the dist will be 90-15=75
2nd hr=tim->20kmph & elan->10 dist=75-30=45
3rd hr =tim->40 & elan->20..the totl dist for 3rd hr is 60.but we need only 45km to meet ..so we consider only 45mins instead of 3rd hr..
In 45mins =>tim ->30 & elan->15
totl dist travld by tim is 10+20+30=60

Submit Your Solution

Tags: TCS

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 46. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS