Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: TCS

Company: TCS

Total Qs: 670+

Website: http://www.tcs.com

Total View: 121.04K


Not Attempted

321. The owner of a boutique decides to calculate the percentage of customers who purchase hats. If 40 percent of the store's customers decide to purchase items, and of those customers 15 percent purchase hats, what percent of the store's customers purchase hats?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Suppose there are 100 customers.
Given 40 persons want to purchase items.
15% purchase hats
=> 0.15*40
=> 6 persons want to purchase hats.

=> 6% want to purchase hats.

Submit Your Solution

Tags: TCS


Not Attempted

322. The perimeter of a equilateral triangle and regular hexagon are equal. Find out the ratio of their areas?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given, perimeter of a equilateral triangle and regular hexagon are equal
6r=3a
=> a/r = 2
So Ratio of their areas = (sqrt(3)/4)a^2 : 3sqrt(3)/2 r^2
=> a^2/r^2 : 3*2
=> 4:6 => 2:3

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

323. A sealed envelope contains a card with a single digit written on it. Three of the following statements are true and one is false.
I. The digit is 1.
II. The digit is not 2.
III. The digit is not 9.
IV. The digit is 8.
Which one of the following must necessarily be correct?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Three of the given statements are true.
So both II and III are correct, and the given number is one of 1 or 8.
So option b is correct.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

324. There are 16 teams divided in 4 groups. Every team from each group will play with each other once. The top 2 teams will go to the next round and so on the top two teams will play the final match. Minimum how many matches will be played in that tournament?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

325. The shopkeeper charged 12 rupees for a bunch of chocolate. but i bargained to shopkeeper and got two extra ones, and that made them cost one rupee for dozen less then first asking price. How many chocolates I received in 12 rupees ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

n chocolates = Rs 12
Price per dozen = 144/n
I got n+2 in rs 12 = > Price per dozen = 144/n+2
144/n+2 = 144/n - 1
=> n = 16

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

326. A number is 101102103104...150. As 101 102 103 103.... 150. What is reminder when divided by 3?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Divisibility rule for 3 are like if sum of the digits divisible by 3.
Aum of the digits = 380
Remainder = 380/3 = 2.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

327. 4 men can check exam papers in 8 days working 5 hours regularly. What is the total hours when 2 men will check the double of the papers in 20 days?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Chain Rule | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let a man can do 1 unit of work in 1 hour.
Total units of work = 4 * 8 * 5 = 160 units.
Now work = 2 * 160 = 320 units.
Now 2 men work for 20 days. Let in x hours they have to work per day.
Now total work = 2*x*20 = 40 x
40x = 320 So x = 320/40 = 8 hours.

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

328. There are two bags containing white and black balls. In the first bag there are 8 white and 6 black balls and in the second bag, there are 4 white and 7 black balls. One ball is drawn at random from any of these two bags. Find the probability of this ball being black.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

329. In the below table, the sum of numbers in each column, each row and the two diagonals are the same.

What is the value of (A*B)+(c*d) - (E*F)?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: TCS

Not Attempted

330. Oranges can be packed in sets of 10 oranges in box type A or 25 oranges in box type B. A carton comprising of 1000 oranges of type a and b is packed. How many different combinations are possible in the number of type A and type B boxes while organizing the oranges?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The expression will be 10x+25y=1000
the above exp will be satisfied only with multiples of 2 up to 38.
so no. of combinations are 19.
if oranges are packed in type A boxes only= 1 way
if oranges are packed in type B boxes only= 1 way
so total = 19+1+1=21

Submit Your Solution

Tags: TCS

Here is the list of questions asked in TCS writing test questions TCS online test questions. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS