Note 1
##### Take Note:

Take a note while surfing.

##### Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.

##### Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2
##### Take Note:

Organize your information,It may take Shape.

##### Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3
##### Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape

##### Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.

##### Easy to Access

Get the same in next visit.

# Placement Questions & Answers :: TCS

## Total View: 149.46K

#### Co. Cloud

Not Attempted

151. There are 60 slots around a circle, numbered 1 to 60. A man starts from the first slot and jumps to the 5th slot. From there he jumps to the 9th slot and so on. In which slot will he land in his 2200th jump?

| | Topic: Unknown| |

Explanation:

At each jump it moves 4 slot.
So, total jump * 4 will give at which slot he is i.e. 2200 * 4 = 8800
but given that. there are 60 slots around a circle
so take mod 60
8800 mod 60 = 40
but mod gives and between 0 to 59...but actual slot number are from 1 to 60 hence +1 ans
hence final answer is 40 +1 = 41

Tags: TCS

Not Attempted

152. In a school, sixty percent of the students are girls and thirty five percent of the girls are poor. If a student is randomly selected, what is the probability of selecting a poor girl student?

Explanation:

Lets assume 100 be the total strength
60% out of 100= 60 number of girls
now 35% of girls are poor i.e. (35/100)*60 =21
Therefore probability of selecting a poor girl out of 21 poor girls is 21 c 1=21

Tags: TCS

Not Attempted

153. Two beakers are on the table. The capacity of the first beaker is x liters and that of the second beaker is 2x liters. Two thirds of the first beaker and one fourth of the second beaker is filled with wine. The remaining space is filled with water. If the content in both the beakers are mixed in a large beaker of volume 3x liters, what is the proportion of wine in the beaker?

Explanation:

capacity of beakers x,2x,3x
2/3(x)+1/4(2x)=7x/6
wine proportion is =7x/(6*3x)=7/18

Tags: TCS

Not Attempted

154. Three non negative numbers, X, Y and Z are such that the mean is M and the median is 5. If M is 10 more than the smallest number and 15 less than the biggest number, find the value of X+Y+Z.

Explanation:

Given median=5,so y=5
x+y+z/3=10+z ---(1)
x+y+z/3=x-15 ---- (2)
By solving eq. (1) and (2) we get,
x=25,y=5,z=0
so x+y+z=30

Tags: TCS

Not Attempted

155. From 5 men and 11 women, in how many ways can a panel of 11 be formed such that the number of men is not more than 3?

Explanation:

5C0*11C11+5C1*11C10+5C2*11C9+5C3*11C8=2256

Tags: TCS

Not Attempted

156. After 6 years Raju's father will be twice that of his age and two years ago, his mothers age was twice of that of Raju's age. What is the sum of Raju's parent's age?

Explanation:

F+6=2(R+6)
F= 2R+6
M-2=2(R-2)
M= 2R-2
Therefore the sum of Raju's Parent's age is
F+M=2R+6+2R-2
F+M=4R+4
4 more than four times Raju's age

Tags: TCS

Not Attempted

157. John told Mark that if Mark gives 1/3rd of his money to him, he will have Rs 75. Mark told John that if john gives 1/2 his money to him, he will have Rs 75. How much money did they have totally?

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Tags: TCS

Not Attempted

158. A starts riding his bike at 10am with a speed of 20kmph and B also starts at 10am with a speed of 40kmph from the same point in the same direction. A turns south at 12 o'clock and B turns north at 11 am. What will be the distance between A and B at 2 pm?

Explanation:

At 12 o clock A cover 40km and on the other side B at 11 o clock cover 40km, again they traveled towards each other(which is actually the distance between them), that is A has to traveled 2hr(From 12 to 2 at 20km/hr) i.e 2*20=40km and other side B has to traveled 3hr(From 11 to 2 at 40km/hr) i.e 3*40=120Km.
Then the total distance traveled by them is the Actual distance between them ie 40+120=160Km(Ans.)

Tags: TCS

Not Attempted

159. A circle has 29 points arranged in a clockwise manner numbered from 0 to 28. A bug moves clockwise around the circle according to the following rule. If it is at a point i on the circle, it moves clockwise in 1 second by ( 1 + r ) places, where r is the reminder ( possibly 0 ) when i is divided by 11. Thus if it is at position 5, it moves clockwise in one second by ( 1 + 5 ) places to point 11. Similarly if it is at position 28 it moves ( 1 + 6 ) or 7 places to point 6 in one second.
If it starts at point 28, at what point will it be after 9994 seconds?

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Tags: TCS

Not Attempted

160. The value of a scooter depreciates in such a way that its value of the end of each year is 3/4 of its value of the beginning of the same year. If the initial value of the scooter is Rs.40,000, what is the value at the end of 3 years ?