Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Ability :: Spotting Errors

Home > Verbal Ability > Spotting Errors > General Questions

Read the each sentence as (A->B->C) to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'. (Ignore the errors of punctuation, if any).

81. Which part of the sentence has an error:

When four hours had passed (A) / there was still no sign of him (B) / she began to be worried lest (C ) / he should have met with some accident (D) / NO ERROR ( E)

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Error : she began to be worried lest
correct : she began to worry lest

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

82. Which part of the sentence has an error:

He made me to repeat his instructions (A) / to make sure that i understand (B) / what i was supposed to do (C ) / after he had gone (D) / NO ERROR (E )

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

the whole sentence is in past tense except " to make sure that i understand"
hence this part has an error
correct part will be "to make sure that i understood"

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

83. Which part of the sentence has an error:

The comments abundantly indiacate (A) / that he is in favour of reservation (B) / which not only stems from his experience (C ) / but also from his original thinking (D) / No Error (E )

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

but also from his original thinking

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

84. Three conditional critical (A) / or growing plant are (B) / soil, temperature, chemical balance or amount of mositure. (C ) / No Error

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

85. Find out which part of the sentence has an error. If there is no mistake the answer is 'no error'

The two last (A)/ chapters of the book (B)/ are very interesting. (C)/ No error (D)

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Replace with "The last two".

Workspace

Tags:

iGate 

86. Find out which part of the sentence has an error. If there is no mistake the answer is 'no error'

On account of the falling in (A) / its revenue and profitability (B)/the company has received (C)/ a lower credit rating this year.(D)

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Use 'fall' in place of 'falling'.

Workspace

Tags:

iGate 

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Most books with a paper cover are cheap to buy.
Instead of 'most books', it should be 'most of the books'.

Workspace

Tags:

iGate 

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Hiking is one of those activities that burns a lot of calories.

Workspace

Tags:

iGate 

89. Read Each Sentence to find out whether there is any grammatical mistake/error in it.

When it was morning they decided to "put at" an inn.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

90. Read Each Sentence to find out whether there is any grammatical mistake/error in it.

In the event, the tax on EPF withdrawal gave additional ammunition "to aggressive Opposition on", including the Congress party.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate