Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

81. Find the next term of the following series.
3/2,9/4,9/4,7/2,49/4,49/4,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

82. Find the next term of the following series.
8,5,9,7,2,25,5,1,16,8,6,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

(8-5)^2=9
(7-2)^2=25
(5-1)^2=16
(8-6)^2=4

Workspace

Tags:

IBM 

83. Find the next term of the following series.
0,1,1,2,0,5,2,2,4,2,2,4,3,7,2,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

(0,1,1,2,0.5),(2,2,4,2,2),(4,3,7,2,?)
0+1 = 1 , 1/2 =.5
2+2 = 4 , 4/2 = 2
4+3 = 7, 7/2 = 3.5

Workspace

Tags:

IBM 

84. Find the next term of the following series.
8,0.5,16,4,15,0.3,50,4.5,6,0.2,30,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

8/0.5=16 and 8*0.5=4
15/0.3=50 and 15*0.3=4.5
6/0.2=30 and 6*0.2=1.2

Workspace

Tags:

IBM 

85. Find the next term of the following series.
3/2, 2 1/4, 9/4, 7/2, 12 1/4, 49/4, 4/3, 1 1/7, 16/9, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

(3/2)^2=9/4
(7/2)^2=49/4
(4/3)^2=16/9
(8/7)^2=64/49

Workspace

Tags:

IBM 

86. Find the next term of the following series.
1, 3, 1, 2.5, 5, 1, 4, 5, 4, 8, 7, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1+3+1=5
5/2=2.5
5+1+4=10
10/2=5
4+8+7=19
19/2=9.5

Workspace

Tags:

IBM 

87. Find the next term of the following series.
1, 1, 3, 2, 1, 5, 3, 4, 10, 4, 2, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

1+1=2+1=3
2+1=3+2=5
3+4=7+3=10
4+2=6+4=10

Workspace

Tags:

IBM 

88. Find the next term of the following series.
5, 5, 7, 7, 9, 11, 11, 13, 13, 17, 15, 19, 17, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

5+2=7
7+4=11
11+2=13
13+4=17
17+2=19
19+4=23
so the answer is 23

Workspace

Tags:

IBM 

89. Find the next term of the following series.
7 -35 -34 -3 15 16 4 ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

7* -5 =-35
-35+1=36
-3*-5=15
15+1=16
4*-5=-20
-20+1=-19

Workspace

Tags:

IBM 

90. Find the next term of the following series.
2, 7, -35, 7, 12, -60, 5, 10, ?.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

2 - 7 = - 5 7 * - 5 = - 35
7 - 12 = -5 12 * -5 = -60
5 - 10 = -5 10 * -5 = -50

Workspace

Tags:

IBM