Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Time and Work

Home > Arithmetic Aptitude > Time and Work > General Questions

81. A constructor estimates that 3 people can paint Mr khans house in 4 days. If he uses 4 people instead of 3,how long will they take to complete the job?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Formula M1*D1 = M2*D2
3*4 = 4*x
=> x = 3 days

Workspace

Tags:

Cognizant 

82. A is 30% more efficient than B. How much time will they, working together, take to complete a job which A alone could have done in 23 days?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Ratio of times taken by A and B = 100 : 130 = 10 : 13.

Suppose B takes x days to do the work.
Then, 10 : 13 :: 23 : x
=> x = (23 * 13)/10
=> x = 299/10

A's 1 day's work = 1/23
B's 1 day's work = 10/299
(A + B)'s 1 day's work = (1/23 + 10/299) = 23/299 = 1/13 .

So, A and B together can complete the work = 13 days.

Workspace

Tags:

Capgemini 

83. 8 man work for 6 days to complete a work. How many men are required to complete same work in 1/2 day.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

To complete a work for 6 days, 8 men require
For complete a work for 1 day = 6*8 = 48 men
For complete a work in half a day(1/2) = 48*2 = 96 men

Workspace

Tags:

CGI 

84. A works thrice as much as B. If A takes 60 days less than B to do a work then find the number of days it would take to complete the work if both work together?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given A works trice as much as B
So the ratio between A and B = 3:1
so 3x-x=60
and x = 30
so 1/90+1/30=221/2 days

Workspace

Tags:

CGI 

85. A can complete a piece of work in 8 hours, B can complete in 10 hours and C in 12 hours. If A,B, C start the work together but A laves after 2 hours. Find the time taken by B and C to complete the remaining work.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

86. Tony alone can paint a wall in 7 days and his friend Roy alone can paint the same wall in 9 days. In how many days they can paint the wall working together? Round off the answer to the nearest integer.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

use formula (xy / x+y)
So nearest value for 3.93 = 4

Workspace

Tags:

TCS 

87. 4 men can check exam papers in 8 days working 5 hours regularly. What is the total hours when 2 men will check the double of the papers in 20 days?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let a man can do 1 unit of work in 1 hour.
Total units of work = 4 * 8 * 5 = 160 units.
Now work = 2 * 160 = 320 units.
Now 2 men work for 20 days. Let in x hours they have to work per day.
Now total work = 2*x*20 = 40 x
40x = 320 So x = 320/40 = 8 hours.

Workspace

Tags:

TCS 

88. George can do some work in 8 hours: Paul can do some work in 10 hours while Hari can do the same work in 12 hours. All the three of them start working at 9 a.m. while George stops work at 11 a.m. and the remaining two complete the work. Approximately at what time the work be finished?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Chocolate method : Take Lcm of george,paul and Hilllari we get LCM(8,10,12)=120
Let the no of chocolates are 120 in that
George can eat 15 chocolates/hr
paul can eat 12cho/hr
Hillari can eat 10cho/hr
total choclates they can eat in 1 hr =Paul + George+hillari=15+12+10=37choclates
for 9:00 to 11:00 difference -2hrs
so for 2 hrs they can eat 37*2=74
George left after 11 remaing choclates are 120-74=46
Paul and hillari can eat=12+10=32/hr
=46/32 =2 hrs approx so ans is 11:00 + 2hrs =1:00 pm

Workspace

Tags:

TCS 

89. 2 workers, one young and one old, live together and work at the same office. It takes 20 minutes for the young man to walk to office. The old man takes 30 minutes for the same distance. When will the young man catch up with the old man if the old man starts at 10:00 a.m. and the young man start 10:05 a.m.?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Time ratio is 3:2, so
3 min for old = 2 min fro young
1 min for old = 2/3 min fro young
Now we will take multiple of 3 both side,
3 min for old = 2 min fro young
6 min for old = 4 min fro young
9 min for old = 6 min fro young
12 min for old = 8 min fro young
15 min for old = 10 min fro young and so on
Now the difference of time to start for old and young is 5 min. So when they meet then old will take 5 minute more than young ( or their time difference should be 5 min) which is given by only
15 min for old = 10 min fro young
So at 10:15 for old and for young it is 10:05 + 10 min = 10:15

Workspace

Tags:

TCS 

90. A,B ,C can do some work in 36 days. A and B together do twice as much work as C can do alone, and A and C together can do thrice as much work as B alone can do. Find the time taken by C to do whole work?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given A, B and C can do some work = 36 days.

=> (A+B+C) can do work in 1 day = 1/36
=> (A+B+C) = 1/36 -----------------(i)
Given (A+B) = 2C ----------------(ii)

From eq. (i)and(ii)
3C = 1/36
C = 1/108

=> C takes 108 days to complete whole work alone.

Workspace

Tags:

TCS