Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

71. Find the number that can be put in place of the question mark.
0.03,0.0018,0.00108,0.00648,0.3888, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

0.03*0.06 = 0.0018
0.0018*0.6=0.00108
0.00108*6=0.00648
0.00648*60=0.3888
so next will be
0.3888*600=233.28

Workspace

Tags:

IBM 

72. Find the number that can be put in place of the question mark.
2,1/3,2/3,6,7,1/2,7/2,14,20,1/5,4,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Divide in Group of 4
(2,1/3,2/3,6)
2*1/3 == 2/3
2divided by1/3 ==6

Simillary in last group
(20,1/5,4)
20*1/5 == 4
20 divided by 1/5 == 100

Workspace

Tags:

IBM 

73. Find the number that can be put in place of the question mark.
4,11,66,74,370,379,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

4+7=11
11*6=66
66+8=74
74*5=370
370+9=379
379*4=1516

Workspace

Tags:

IBM 

74. Find the number that can be put in place of the question mark.
2/3,5/3,19/6,31/6,23/3,32/3,85/6,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Make Denominators equal of all
4/6,10/6,19/6,31/6,46/6,64/6,85/6,____
Now the numerators are in series of
4,10,19,31,46,64,85,..
Gap between numbers
+6,+9,+12,+15,+18,+21
So 85+24=109 => 109/6

Workspace

Tags:

IBM 

75. Find the number that can be put in place of the question mark.
4,2,36,4,5,1,36,16,6,3,81,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

4,2,/36,/4,/5,1,/36,/16/,6,3,/81,/?
4+2 = 6 -> 6*6 = 36
5+1 = 5 -> 6*6 = 36
6+3 = 9 -> 9*9 = 81
4 -> 4*4 = 16 -> 16*16 = 256

Workspace

Tags:

IBM 

76. Find the number that can be put in place of the question mark.
7776,625,64,9,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

2=2
9 = 3*3
64 = 4*4*4
625= 5*5*5*5
7776=6*6*6*6*6

Workspace

Tags:

IBM 

77. 

Find the number that can be put in place of the question mark.



8,5,9,7,2,25,5,1,16,8,6,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

8-5=3 ->3^2=9



7-2=5 ->5^2=25



5-1=4 ->4^2=16



8-6=2 ->2^2=4

Workspace

Tags:

IBM 

78. Find the number that can be put in place of the question mark.
13,21,32,49,78,131,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

21-13=8
32-21=11
49-32=17
78-49=29
131-78=53
232-131=101
so 11-8=3
17-11=6
29-17=12
53-29=24
101-53=48
hence 131+48=179

Workspace

Tags:

IBM 

79. Find the number that can be put in place of the question mark.
0,1,2,0.5,2,2,2,2,4,3,2

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

0+1=1 & 1/2=0.5
2+2=4 & 4/2=2
So
4+3=7 & 7/2=3.5

Workspace

Tags:

IBM 

80. Find the number that can be put in place of the question mark.
1.8,3,0.6,2.5,5,0.5,3.4,2,1.7,4.8,6

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

1.8/3=0.6
2.5/5 = 0.5
3.4/2=1.7
4.8/6=0.8

Workspace

Tags:

IBM