Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Time and Work

Home > Arithmetic Aptitude > Time and Work > General Questions

71. A is 6 times as fast as B and takes 100 days less to complete a work than B. find the total no of days taken by A and B to complete the work.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given, A is 6 times as fast as B
So, Ratio of time taken by A and B will be 1:6
Lets assume time taken by A = x.
and time taken by B = 6x.
According to the question, A take 100 days less.
=> 6x-x=100 .
=> x=20.
So, A takes 20 days and B takes 120 days to complete the work.
A's 1 day work = 1/20.
B's 1 day work = 1/120.
(A+B)'s 1 day work = 1/20 + 1/120 = 7/120.
Therefor, total time taken by A & B = 120/7 days.

Workspace

Tags:

Wipro 

72. A and B working separately can do a piece of work in 9 and 12 days respectively. If they work for a day alternatively, A beginning, in how many days, the work will be completed?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

(A+B)'s 2 days work = (1/9 + 1/12)= 7/36
(A+B)'s 10 days work = 10/2 *7/36 = 35/36
So, remaining work (1- 35/36) = 1/36
its done by A in 9* 1/36 = 1/4 day
Total time = 10 +1/4 = 41/4 days.

Workspace

Tags:

Wipro 

73. Sixteen men complete a work in 24 days while 48 children can do it in 16 days. Twelve men started the work, after 14 days 12 children joined them. In how Many days will all of them together complete the remaining work?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Work complete by 12 men in 14 days = 12*14/(24*16) = 7/16
So, Remaining work = 9/16
Work complete by 12 men & 12 children = (12/(24*16)) + 12/(48*16) = (1/32 + 1/64) = 3/64
No. of days = (work complete by 12 men & 12 children / remaining work).
= (3/64)/(9/16) =
Hence answer = 12 days.

Workspace

Tags:

Wipro 

74. If 20 men take 30 days to complete a job. In how many days can 25 men complete the job?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Work always remains constant as no. of people is inversely proportional to time taken.
20*30=25*x
x = 24 days.

Workspace

Tags:

Wipro 

75. A printer started its work at 8.15 a.m. and ended its work at 9.20 p.m. It was interrupted twice for the time duration of 42 min. It can print 100 instructions per hour. Approximate how many instructions it can print?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Time duration from 8.15 am to 9.20 pm = 13 hours 5 min = 785 minutes
stoppage for 2*42 min= 84 min
effective running time = 701 min
in 60 min 100 instructions are printed
in 1 min = 100/60 instructions
in 701 min , we have 701*100/ 60 = 1168.33 instructions

Workspace

Tags:

IBM 

76. A printer can print 17000 billing statements in an hour .one day, the printer began printing at 1.26 A.M, the printing was interrupted twice.for 50 mins each time .the job was finished at 6.06 pm. How many statements did the printer?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

1:26-6.06= 16.80 hrs. = 1040 minutes
Printer was interrupted twice for 2 minutes
there for 50*2=100 minutes
printed worked for 1040-100 = 940 minutes.
60 minutes----------17000 statements
1 minute--------------17000/60
940 minutes-------- 17000 x 940/60 = 266,333 statements per minute

Workspace

Tags:

IBM 

77. If 20 men or 24 women or 40 boys can do a job in 12 days working for 8 hours a day, how many men working with 6 women and 2 boys take to do a job four times as big working for 5 hours a day for 12 days?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Amount of work done by 20 men = 24 women = 40 boys

i.e 5man = 6 woman = 10 boys. -----------------(i)

According to the 1st condition, 5 men can do a job in 12 days working for 8 hours a day.

Required :- how many more men are required to work with 6 women and 2 boys.

Let the required number of men be M.

According to the given information,

=>(5 x 12 x 8 )/1=[(M + 5 + 1) x 5 x 12 ]/4. ( 6 women= 5men & 2 boys =1 men)

=>32= M + 6.

=>M=26.

Hence, 26 men are working with 6 women and 2 boys.

Workspace

Tags:

Accenture 

78. Rishab starts for a weeding venue at 6:00 pm and drives at a speed of 60km/hr. Ramesh starts for the same venue at 6.30 pm,and drives at a speed of 75km/hr. When will both reach the venue,provided they reach at the same time.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Accenture 

79. To finish a piece of work, P takes Five times as Q and six times as R. Working together, they can finish the work in 4 days. Q can do the work alone in:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume Q take x days to finish the work
so P take time = 5x, and R take time R=5x/6
Given, They took 4 day to finish the work.
1/5x+1/x+6/5x= 1/4 => 12/5x = 1/4
x=48/5
So, Q can do work alone in 48/5 days.

Workspace

Tags:

Accenture 

80. Two guys work at some speed. After some time one guy realises he has done only half of the other guy completed which is equal to half of what is left So how much faster than the other is this guy supposed to do to finish with the first.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

If x is the part of task this is completed then,
1st has done work = (1 - x)/4
and 2nd has done work = (1- x)/2
So 2nd will have to increase his speed by 2 times.

Workspace

Tags:

Accenture