Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Simplification

Home > Arithmetic Aptitude > Simplification > General Questions

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

63. If a+b+c =0 ,
Then find the value of the expression (a^2+b^2+c^2)/(a^2-bc)= ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let's assume a=1, b=-1 & c = 0, these value will satisfy the a+b+c=0

so (a^2+b^2+c^2)/(a^2-bc) = (1+1+0)/(1-(-1)*0) = 2

Workspace

Tags:

TCS 

64. If a^x= b , b^y= c and c^z = a , then what is the value of x*y*z ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

((((a)^x)^y)^z)=a
so.(a)^xyz=a
so xyz=1

Workspace

Tags:

TCS 

65. In this question A^B means A raised to the power B. If f(x) = ax^4 - bx^2 + x + 5 and f(-3) = 2, then f(3) =

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

66. What is the minimum value of abs(187m 396n 526) as m, n take all integer values? Here abs is the absolute value function (that is, if x > 0, then abs(x) = x and if x < 0, then abs(x) = x).

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

187m-396n-526=187(m-2n-3)-22n+35
consider
m-2n-3=1
187(1)-22n+35=222-22n
the value =2 when n=10
m-2n-3=1
n=10
m=24
m,n are integers

Workspace

Tags:

TCS 

67. The remainder when (7)^84 is divided by 342 is :

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

7^84 = (343) ^28
Now (343) 1mod (342) (343)^28 = 1^28 mod (342) = 1mod (342).

Workspace

Tags:

TCS 

68. Number of positive integers valued pairs (x, y) satisfying 4x 17y = 1, x is <=1000 is :

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

4x - 17y = 1 and x 1000 x = (1 + 17y) /4 (1 + 17y)/4 1000
1 + 17y 4000 17y 3999 y 3999/17 y 235.
Considering multiples of 4 (for x), we get 235/4 = 58.75. Hence 58 such pairs can exist.

Workspace

Tags:

TCS 

69. If |r - 6| = 11and |2q - 12| = 8, then what could be the minimum possible value of q / r ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

70. The remainder when m + n is divided by 12 is 8, and the remainder when m - n is divided by 12 is 6. If m > n, then what is the remainder when mn divided by 6?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

m+n+8 and m+n+6 is completely divisible by 12.
m+n=8 ----- (1)
m-n=6 ------(2)
By, solving these two equation we get, m=7 & n=1
mn = 7
so when we divide 7 by 6 , we get remainder 1.

Workspace

Tags:

TCS