Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Series Completion

Home > Verbal Reasoning > Series Completion > General Questions

61. Look at this series: 5.2, 4.8, 4.4, 4, ... What number should come next?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

62. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.
4,18,100,350 ,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Difference of 4,18 100,350 is :- 14,82,250
difference of 14,82,250 is 68,168.
Since it is increasing by 100.therefore, next in series will be 268.
Therefore, next in the second series will be 250+268=518.
So, next in the first series will be 350+518=868.

Workspace

Tags:

Wipro 

63. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.
4 2 2 3 6 15 ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

64. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.
123,444,888,1776,8547,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

123+321=444, 444+444=888, 888+888=1776, 1776+6771=8547.
So,8547 + 7458 = 16005.

Workspace

Tags:

Wipro 

65. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.

18,10,80,88,10,2,16,24,8,0,0, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The numbers in the series are as shown below:
18-8=10, 10*8=80, 80+8=88, 10-8=2, 2*8=16, 16+8=24.
8-8=0,0*8=0,So the next term is 0+8=8.

Workspace

Tags:

Wipro 

66. Find the missing
2862, 3192, 3540, 3906, 4290, ? , 5112

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

2+8+6+2 = 18 => 1+8 = 9
3+1+9+2 = 15 => 1+5 = 6

similarly combination is 9, 6, 3, 9,6,?,9
4+6+9+2 = 21 => 2+1 = 3

Workspace

Tags:

Capgemini 

67. Find the missing
4, 36, 144, ? , 900, 1764, 3136, 5184

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

2^2, 6^2, 12^2, 20^2, 30^2, 42^2
+4, +6, +8, +10, +12

Workspace

Tags:

Capgemini 

68. Find the missing
2, 5, 9, ?, 20, 27

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The pattern is + 3, + 4, + 5, + 6,.....

So, missing term = 9 + 5 = 14.

Workspace

Tags:

CGI 

69. 

What is the next number?



11, 23, 47, 83, 131, ....

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

23–11 = 12

47–23 = 24

83–47 = 36

131–83 = 48

Therefore, 131+60=191

Workspace

Tags:

TCS 

70. 

What is the next number in the given series?



70, 54, 45, 41,.....

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Consecutive squares are subtracted from the numbers.



70 - 54 = 16



54 - 45 = 9



45 - 41 = 4



So next we have to subtract 1.



So answer = 41 - 1 = 40

Workspace

Tags:

TCS