Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Blood Relation

Home > Verbal Reasoning > Blood Relation > General Questions

51. A man is standing in front of a painting of a man, and he tells us the following: Brothers and sisters have I none, but this man's father is my father's son. Who is on the painting?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

52. Pointing to a woman,a man says,"Her mother is the only daughter of my mother-in-law".How is the woman related to the man?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

53. Pointing to a person, Deepak said, "His only brother is the father of my daughter's father". How is the person related to Deepak?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Father of Deepak's daughter's father ? Deepak's father.
Hence, the person in the brother of Deepak's father.
Therefore, the person is the uncle of Deepak.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra Global Edge 

54. Adity is Bhavi's brother,Bharat is Jayant's father.Ella.is Bhavi's mother.Aditya and Jayant are brothers. What is Ella's relationship with Bharat?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

55. How is my father's wife's grandfather's only child's sons is related to me?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

father's wife to me-mother
mother's grandfather's only child's sons to me-mother's brother(uncle)

Workspace

Tags:

Wipro 

56. X's father's wife's father's granddaughter uncle will be related to X as

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

57. If A + B means A is the brother of B; A - B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

M x N ? M is the father of N

N - C ? N is the sister of C

and C + F ? C is the brother of F.

Hence, M is the father of C or C is the son of M.

Workspace

Tags:

Wipro 

58. B is the only daughter-in-law of A. M is the only grandson of A. P is M's father. How is P related to B?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

A

|

|

|

p + B [ + means married couple ]

   |

   | only son [ As only grandson of A ]

   |

   M

so p is b's husband

Workspace

Tags:

Cognizant 

59. E is the only son of F. E is married to G and C is the only daughter of G. how C is related to E?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Cognizant 

60. When I met Mr.Harish at a wedding, he pointed out to a person and said, kiran is your mother's only sister's son's wife. How is kiran related to me?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Cognizant