Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Time and Distance

Home > Arithmetic Aptitude > Time and Distance > General Questions

41. Agil is twice as fast as Mugil.Mugil is thrice as fast as Annie. The distance covered by Annie in 54 minutes will be covered by Mugil in ___ minutes.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Let Annie's speed be X km/hr.
Its given, Mugil is thrice as fast as Annie. Therefore Mugil's speed be 3X km/hr.
Also it is said Agil is twice as fast as Mugil. Therefore, Agil's speed = Mugil's speed x 2 = 6X km/hr.
Therefore ratio of their speeds = 6X : 3X : X = 6 : 3 : 1
For a given distance, the time taken will be inversely proportional to speed.
Therefore, Ratio of times taken by the three friends Agil, Mugil and Annie = 1/6 : 1/3 : 1 = 1 : 2 : 6
If Annie takes 6 minutes then Mugil takes 2 minutes.
If Annie takes 54 minutes then Mugil takes [2/6 * 54]= 18 minutes.
Hence the answer is 18 minutes.

Workspace

Tags:

Infosys 

42. Ferrari S.P.A is an Italian sports car manufacturer based in Maranello, Italy. Founded by Enzo Ferrari in 1928 as Scuderia Ferrari, the company sponsored drivers and manufactured race cars before moving into production of street-legal vehicles in 1947 as Ferrari S.P.A. Throughout its history, the company has been noted for its continued participation in racing, especially in Formula One where it has employed great success .Rohit once bought a Ferrari. It could go 4 times as fast as Mohan's old Mercedes. If the speed of Mohan's Mercedes is 35 km/hr and the distance traveled by the Ferrari is 490 km, find the total time taken for Rohit to drive that distance.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Speed of Ferrari =4*35=140,time=distance/velocity

Workspace

Tags:

TCS 

43. At 12.00 hours Ravi starts to walk from his house at 8 kms an hour. At 13.30 hours, Shankar follows him from Ravi's house on his bicycle at 12 kms per hour. When will Ravi be 6 kms behind Paul?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

44. A starts riding his bike at 10am with a speed of 20kmph and B also starts at 10am with a speed of 40kmph from the same point in the same direction. A turns south at 12 o'clock and B turns north at 11 am. What will be the distance between A and B at 2 pm?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

At 12 o clock A cover 40km and on the other side B at 11 o clock cover 40km, again they traveled towards each other(which is actually the distance between them), that is A has to traveled 2hr(From 12 to 2 at 20km/hr) i.e 2*20=40km and other side B has to traveled 3hr(From 11 to 2 at 40km/hr) i.e 3*40=120Km.
Then the total distance traveled by them is the Actual distance between them ie 40+120=160Km(Ans.)

Workspace

Tags:

TCS 

45. 60 litres of diesel is required to travel 600 km using a 800 cc engine. If the volume of diesel required to cover a distance varies directly as the capacity of the engine, then how many litres of diesel is required to travel 800 kms using 1200 cc engine?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let keep 800 cc constant and calculate amount of diesel for 800 kms.
800*60/600=80 liters.
Now, calculate diesel required for new distance i.e 800 km,
80*1200/800=120 liters.

Workspace

Tags:

IBM 

46. If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let the actual distance travelled be x km.
Then, x/10 = (x + 20)/14.
=> 14x = 10x + 200
=> 4x = 200.
=> x = 50 km.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

47. A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let speed of the car be x kmph.
Then, speed of the train = (150/100)x = (3/2)x kmph.
=> 75/x - 75/(3/2)x = 125 / (10 * 60)
=> 75/x - 50/x = 5/24.
=> x = (25 x 24)/5 = 120 kmph.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

48. The ratio between the speeds of two trains is 7 : 8. If the second train runs 400 km in 4 hours, then the speed of the first train is:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Let the speed of two trains be 7x and 8x km/hr.
Then, 8x = 400/4 = 100
=> x = 100/8 = 12.5.
So, the speed of first train = (7 x 12.5) km/hr = 87.5 km/hr.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

49. A man driving his bike at 24 kmph reaches his office 5 minutes late. Had he driven 25% faster on an average he would have reached 4 minutes earlier than the scheduled time. How far is his office?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

50. A man drives 150 km from to in 3 hours and 20 minutes and returns to the place in 4 hours and 10 minutes. If is the average speed of the entire trip, then the average speed of the trip from to, exceeds by:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let's assume Man drives From point A to B i.e 150 km.
Man drive (from point A to B) in 3 hours 20 minutes (i.e 3 + 1/3 = 10/3 hours) then Speed is 150/(10/3) = 45km/hr.
Return, Man drives (from point B to A) (same 150 km) in 4 hours 10 minutes (i.e 4+1/6 = 25/6 hr) then speed = 150/(25/6) = 36km/hr.
So, Average Speed (45+36)/2 = 40.5 km/hr.
So, Average speed exceeds Speed from to by (i.e from A to B by) = (45 - 40.5) = 4.5km/hr.

Workspace

Tags:

Wipro