Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Syllogism

Home > Verbal Reasoning > Syllogism > General Questions

41. Statements:
All cups are books.
All books are shirts.

Conclusions:
I. Some cups are not shirts.
II. Some shirts are cups.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

42. Statements:
Some mangoes are yellow.
Some tixo are mangoes.

Conclusions:
I. Some mangoes are green.
II. Tixo is a yellow.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

43. Statements:
All the harmoniums are instruments.
All the instruments are flutes.
Conclusions:
I. All the flutes are instruments.
II. All the harmoniums are flutes.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

44. Statements:
All colors are paints.
No paint is a brush.

Conclusions:
(I) At least some brushes are colors.
(II) No brush is a color.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

45. Statements:
Some ears are noses.
All noses are throats.
All throats are hands.

CONCLUSION :
I) All noses are hands.
II) Some ears are throats.
III) All ears are hands.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Some ears are noses.(Particular Positive-PP)
b)All noses are throats. (Universal Positive-UP)
c)All throats are hands. (Universal Positive-UP)
From (b) and (c), we can conclude
d)All noses are hands (since UP+UP=UP) [So I follows]
Now take and (b)
Some ears are noses.(PP)
b)All noses are throats(UP)
PP+UP = PP
e)Some ears are throats [II follows]
No other conclusion can be made from the given sentences...
Hence only I and II follows

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

46. Select the option that is true about the Statements and Conclusions given:

Statements:
Some shirts are pants
All pants are brown

Conclusions:
I. All brown pants are shirts II. Some shirts are brown

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

only conclusion II follows.
All pants are brown => some shirts are brown.
All brown pants are not shirts.

Workspace

Tags:

iGate 

47. Select the option that is true about the Statements and Conclusions given:

Statements:
all rabbits are horses.
some kangaroos are not rabbits.

conclusion:
all kangaroos are horses.
some kangaroos are horses.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

All rabbits are horses. (Universal Positive-UP)
Some kangaroos are not rabbits.(Particular negative - UN)

UP + UN ll not give any conclusion

Some horses are rabbits

Hence neither I nor II follows

Workspace

Tags:

iGate 

48. Select the option that is true about the Statements and Conclusions given:

Statements:
Some shirts are pants
All pants are brown

Conclusions:
(I) All brown pants are shirts
(II) Some shirts are brown

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

49. Select the option that is true about the Statements and Conclusions given:

Statements:
All poets are writers.
All writers are readers.

Conclusion :
(I) All poets are readers.
(II) Some readers are poets.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

50. Statement:
No trunks are ivories.
No toes are trunks

Conclusion:
I. all toes are ivories
II. some trunks are ivories

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate