Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Blood Relation

Home > Verbal Reasoning > Blood Relation > General Questions

41. Pointing to a girl in photograph. Aman said, "Her mother's brother is the only son of my mothers's father." How the girl's mother related to Aman?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Only son of my Mother's father => Aman maternal Uncle

So Girl's maternal uncle is the Aman's maternal uncle.
=> The Girl's mother is Aman's Aunt.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

42. Pointing to the photograph, Mohan said, "She is the daughter of my grandfather's only son." How is Mohan related to the girl in the photograph ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

My grandfather's only son => His father
Daughter of his father => His sister

=> Girl is Mohan's sister.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

43. Pointing to a gentleman, Suresh said," His only brother is the father of my daughter's father." How is gentleman related to Suresh ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Father of my daughter's Father = Suresh Father
Brother of Suresh's father = Suresh's Uncle

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

44. Pointing to a man in photograph, a woman said, "His brother's father is the only son of my grandfather." How is the woman related to the man in the photograph ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given Only son of woman grandfather = Woman Father
Man's brother father = Man's father

=> Woman is man's Sister

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

45. Looking at the portrait of a man, Harsh said, "His mother is the wife of my father's son. I have no brothers or sisters." At whose portrait was Harsh was looking ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given doesn't Have no brother's or sister, => Harsh is single child.

Wife of father's son => His wife

His wife is mother of the person whose portrait is.
=> portrait is of his child.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

46. If Kamal says: Ravi's mother is the only daughter of my mother, how is Kamal related to Ravi ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Given Only daughter of my mother = Kamal Sister

Kamal Sister is Ravi's Mother

=> Kamal is maternal uncle of Ravi

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

47. Pointing a photograph X said to his friend Y, "She is the only daughter of the father of my mother." How X is related to the person of photograph?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The only daughter of the father of X's mother' means mother of X.
So X is the son of the lady in the photograph.

Workspace

Tags:

Capgemini 

48. Pointing to a man, a woman said, his mother is the only daughter of my mother. How is the woman related to the man ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given only daughter of my mother => means herself
=> She is his mother.

Workspace

Tags:

Capgemini 

49. If X is the brother of the son of Ys son, how is X related to Y?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Son of Y's son Grandson;
Brother of Y's grandson Y's grandson.
So X is Y's grandson.

Workspace

Tags:

Capgemini 

50. Rita told Mani,The girl I met yesterday at the beach was the youngest daughter of the brother-in-law of my friend's mother. How is the girl related to Rita's friend?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Daughter of brother-in-law Niece;
Mother's niece Cousin.
So, the girl is the cousin of Rita's friend.

Workspace

Tags:

Capgemini