Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Percentage

Home > Arithmetic Aptitude > Percentage > General Questions

41. In an examination, A got 10% marks less than B, B got 25% marks more than C and C got 20% less than D. If A got 360 marks out of 500. The percentage of marks obtained by D was :

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

A got 360/500 * 100 = 72%
(as per question)it is 90% of B.
So B = 72 * 100 / 90 = 80%.

Which was 125% of C.
So C = 80 * 100 / 125 = 64%.

Which was 80% of D.
So D = 64 * 100 / 80 = 80%.
=> D got 80% marks.

Workspace

Tags:

Wipro 

42. 5% of (25% of Rs1600) is

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

25% of 1600 = (25*1600)/100=400
5% of 400 = (5*400)/100 = Rs.20

Workspace

Tags:

Wipro 

43. A's income is 25% more than B's income. B's income in terms of A's income is :

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

lets assume b income=100
then A's income=125
Rs. 25 exceeding the B's
25/125*100=20
B's income is 80%

Workspace

Tags:

Wipro 

44. A cricket team won 40% of the total number of matches it played during a year. If it lost 50% of the matches played and 20 matches were drawn, the total number of matches played by the team during the year was :

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume team played total matches = x.
40% of x+50% of x+20=x
90% of (x+20) = x
20 = x-9x/10
20 = x/10
x = 200
so, total matches played by team = 200

Workspace

Tags:

Wipro 

45. Two glasses were filled with 1/3 and 1/4 milk. they were filled with water &then mixed in tumbler. what is the percentage of milk in the resultant.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Total milk =1/3 + 1/4 =7/12
Total water = 2/3 + 3/4 = 17/12
Total vol = 2
so % of milk =(7/12/2)*100=175/6%

Workspace

Tags:

IBM 

46. A person has Rs 100 in his pocket, he can as 25 pencils or 15 books. He kept 15% of the money for travelling expenses and purchased 5 pencils. So how many books he can purchase with
the remaining money.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Given cost of 15 books = Rs. 100
=> cost of 1 books = Rs. 100/15 = Rs. 20/3
and cost of 25 pencils = Rs. 100
=> cost of 1 pencils = Rs. 4
and cost of traveling = 15% = Rs. 15

Given he purchased 5 pencils
=> cost of 5 pencils = 5*4 = Rs. 20
So, Amount left with him = Rs. (100 - 35) = Rs. 65
he can purchased book of Rs. 20/3 = 65/(20/3) = 195/20 = 9 book (amount left = (65-9*20/3) = Rs. 5

Workspace

Tags:

IBM 

47. A thing cost $500,the amount is decreased by 20%,then how much less must be paid?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Price after 20% decrease=500-(500*20/100)=400
Amount less to be paid=500-400=$100

Workspace

Tags:

IBM 

48. Two out of five employees are capable of doing a certain task. 60% of the five employees, including the two who are capable, are assigned to a project involving this task. what percentage of employees assigned to the project are not capable?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given 60% of 5 employees including 2 who are capable of doing task.
60% of 5 employeees = (60/100 )* 5 = 3 employees
=> 2 employees who are capable of doing the task and 1 employee who is not capable.
percentage of employees assigned who are not capable = (1/3) * 100 = 33.33%

Workspace

Tags:

IBM 

49. If takes 25.5 minutes to download a file using Modem A. Modem B work at 17% of the speed of Modem A. How long does it take to download a file using a Modem B?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

Lets assume Speed of modem A = k
So Speed of modem B = 17/100*k

Time taken by modem A = 25.5 min.
Let time taken by modem B = x

k*25.5 = 17/100*k*x
0.17*x = 25.5
x = 25.5/0.17 = 150 minutes

Workspace

Tags:

IBM 

50. A Company provides medical insurance that pays 50.0% of the cost, with a $180.00 deductible. This means that the employees pays the first $180.00, after which the insurance company pays 50.0%. How much will an employee pay if his total medical bill is $1400.00?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

First the employee pays = $180.
Remaining bill = $(1400 - 180) = $ 1220
Insurance company pays = 50% of remaining bill
= (50/100)*1220 = $ 610
Remaining $610 is also paid by the employee
So, Total amount paid by employee = $(180+610) = $790

Workspace

Tags:

IBM