Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Series Completion

Home > Verbal Reasoning > Series Completion > General Questions

41. Find the next terms of the following series.
33,8,41,46,21,67,72,47,119,124,?,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Arrange the series as below
(33,8,41),(46,21,67),(72,47,119),(124,?,?)
For each group:
33 - 8 = 25
33 + 8 = 41
Similarly for other groups
46 - 21 = 25
46 + 21 = 67
so for next occurrence
124 - 25 = 99
124 + 99 = 223

Workspace

Tags:

IBM 

42. Find the next term of the following series.
21,22,24,27,31,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

+1, +2, +3, +4, +5

Workspace

Tags:

IBM 

43. Find the next term of the following series.
36,22,35,23,34,24,33,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Break the series as below.
__,22,__,23,__,24,__,25
36,__,35,__,34,__,33,

Workspace

Tags:

IBM 

44. Find the next term of the following series.
23,36,37,25,40,41,27,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

23 / 36,37 / 25 / 40,41 / 27 / 44
+3 in second sub-series

Workspace

Tags:

IBM 

45. Complete the series:5,20,24,6,2,8,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

if we multiply 5 with 4,you get 20,now add 4 in 20,you get 24,now divide 24 by 4 you get 6 subtract 4 from 6 you get 2 now revise the sequence((which is first multiply,add,divide,subtract).If you multiply 2 with 4 you get 8,now add 4 in 8 and you will get 12 which is the answer.
5*4=20
20+4=24
24/4=6
6-4=2
2*4=8
8+4=12 ans

Workspace

Tags:

BOA (Bank of America) 

46. 3, 15, X, 51, 53,159,161. Find X

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

15 = 3*5
x = 15 + 2
51 = 17*3
53 = 51+2
159 = 53*3

Workspace

Tags:

TCS 

47. Find the missing number in the series: 2, 5, __ , 19 , 37, 75

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

48. what will be the 21st term in the below series?
3, 9, 15, ______

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

=> 3 + 6 = 9, 9 + 6 = 15,____
So, the series is an A.P. in which a = 3 and d = 6.
Therefore 21st term = a + (21 - 1) d = a + 20d = 3 + 20 x 6 = 123.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

49. Find the missing number of the series:
1, 9, 25, 49, ?, 121

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The given series consists of squares of consecutive odd numbers i.e 1^2, 3^2, 5^2, 7^2,____
So, missing term = 92 = 81.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

50. Look at this series: 1000, 200, 40, ____ What number should come next?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra