Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Verbal Reasoning :: Coding-Decoding

Home > Verbal Reasoning > Coding-Decoding > General Questions

31. If SOLID is coded WKQDJ, then how is LIQUID coded?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  iGate

32. If in code of alphabet AT=20, BAT = 40 then CAT = ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  iGate

33. If BUCKET written as 116, then COLOUR will be written as

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

BUCKET => 62 then write it as 116 i.e (1+1=2, 6)
COLOUR => 84 then write it as 228 i.e (2+2=4, 8).

Workspace


Tags:  iGate

34. In a certain code language, "3a, 2b, 7c" means "Truth is Eternal"; "7c, 9a, 8b, 3a" means "Enmity is not Eternal" and "9a, 4d, 2b, 6b" means "Truth does not perish". Which of the following means "enmity" in that language?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  iGate

35. In a certain code language Kis written as 11 and KEEP is written as 37. How will the word DRAFT be written in that code language?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  iGate

36. If in a certain language, GRASP is coded as BMVNK, which word would be coded as CRANE?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Correct answer is XMVIZ(option D)



"GRASP" is written as "BMVNK". This was done by subtracting 5 from the alphabetical order number of the word "GRASP" i.e." 7 for G, 18 for R, 1 for A, 19 for S, 16 for P". When we subtract 5 from each of the alphabetical order of the word "GRASP", we will get the alphabetical order of the code word which is "BMVNK" as "2 for B, 13 for M, 22 for V, 14 for N, 11 for K"



Similarly when we subtract 5 from the alphabetical order no of the word "CRANE or 3,18,1,14,5" we will get the required code word which is "XMVIZ or 24,13,22,9,26)

Workspace


Tags:  iGate

ShortCut

37. If ALMOST is decoded as OZLNZH in a certain language than what will be the code for ANIMATED?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

MZNRGZWV
OPPOSITE WORDS OF EACH LETTERS

ShortCut By :: vaishu

can i get out the explanation clearly


Workspace


Tags:  Capgemini

ShortCut

38. In certain language 5ppp 7=24 and 11 ppp 13=48 what will be the value of 4 ppp 3

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

(5+7)*2=24
(11+13)*2=48
(4+3)*2=14

ShortCut By :: vaishu

why are we multiplying 2?

Workspace


Tags:  Capgemini