Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Calendar

Home > Arithmetic Aptitude > Calendar > General Questions

31. What was the day of the week on January 1, 1998?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

1998 is divided into 3 parts like 1600,300 and 98. for 1600 the odd day is 0
and for 300 the odd day is 1.
For 98 years will have total 24 leap years and 74 normal years. 24*2+74*1=122/7=3odd days.
So, date is jan 1st for dis odd day is 0.
Total odd days = (0+1+3+0) = 4
As 0 odd days is Sun, 1 odd day is Mon, 2=Tue, 3=Wed,4=Thu,5=Fri, 6=Sat.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

32. The calendar for 1992 is the same as for:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1992 and 1996 both are leap years. so 1992 is same as 1996

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

33. What was the day of week on October 24, 1992?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

1992 is a leap year because it is divisible of 4
A leap year consists of 366 days i.e, 52 weeks + 2 odd days
from 1st jan to 24th oct we have 297 days
and 366 -297 = 69 days
69 days i.e, 9 weeks + 6 odd days
i.e 6 odd days means SATURDAY
As 0 odd days is sun, 1 odd day is mon, 2=tue, 3=wed,4=th,5=fri, 6 odd days is sat.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

34. In day before Yesterday it was Monday, What day will fall on day after tomorrow ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

if day before yesterday was Monday => Today is Wednesday
if today is wednesday => Day after tomorrow will be Friday

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

35. What was the day of the week on December 26,1995?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

36. What was the day of week on January 1, 1989?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

37. If the third day of the month is Monday, Which of the following will be the fifth day from 21st of that month?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Given, 3rd dy is Monday
1st day will be saturdy
1-8-15-22 are all saturdy
=> 21 will be friday so,
from Friday 5th day will be Wednesday

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

38. What was the day of week on March 31,1996?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Last digits of year=96 Leap years of year=96/4=>24
Month code = 04
Given date = 31
Add all values = 96+24+04+31 = 155
Divides by 7
155/7 = Take remainder is 1
1 => Sunday

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

39. Mamuni went to the movies nine days ago. She goes to the movies only on Thursday. What day of the week is today?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Nine days ago, it was Thursday

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

40. Today is Monday. After 61 days, it will be:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Each day of the week is repeated after 7 days.
So, after 63 days, it will be Monday.
After 61 days, it will be Saturday.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra