Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Percentage

Home > Arithmetic Aptitude > Percentage > General Questions

31. An exhibition was conducted for 4 weeks. The number of tickets sold in 2nd workweek was increased by 20% and increased by 16% in the 3rd workweek but decreased by 20% in the 4th workweek. Find the number of tickets sold in the beginning, if 1392 tickets were sold in the last week.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

32. The cost of two varieties of paint is Rs.3969 per 2 kg and Rs.1369 per 2 kg respectively. After how many years will the value of both paint be the same, if variety 1 appreciates at 26% per annum and variety 2 depreciates at 26% per annum?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

33. A company organzied a help desk.there have been done 24 hrs work on software,17 hrs on help user nd 40% on other services.Find the total no. of hrs have been worked on
that day?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets total no of hrs = x
they have done 24+17=41
40% of x is 40/100=2/5
x=41+2x/5
x=68.3

Workspace

Tags:

IBM 

34. Rahul went to a shop and bought things worth Rs. 25, out of which 30 Paise went on sales tax on taxable purchases. If the tax rate was 6%, then what was the cost of the tax free items?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume the cost of the tax items = Rs. x
Cost of tax items, x*(6/100) = 30/100
=> x = Rs. 5
Now non taxable item = (total cost - cost for taxable item - tax)
= (25 - 5 - 0.30) = Rs. 19.70

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

35. In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid. If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Number of valid votes = 80% of 7500 = 6000.
Valid votes polled by other candidate = 45% of 6000
= 45/100 x 6000 = 2700.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

36. The population of a town increased from 1,75,000 to 2,62,500 in a decade. The average percent increase of population per year is:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Increase in 10 years = (262500 - 175000) = 87500.

Increase% = [87500/175000 x 100 % ]= 50%.
Required average = (50/10)% = 5%.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

37. In a certain school, 20% of the students are below 8 years of age. The number of students above 8 years of age is (2/3) of the no. of students of 8 years age which is 96. what is the total number of students in the school?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume total student = x
0.2x+(2/3)*96+96=x
x=200

Workspace

Tags:

Wipro 

38. The price of sugar is increased by 20%. As a result, a family decreases its consumption by 25%. The expenditure of the family on sugar will be decreased by :

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

39. A single discount % equal to three successive discounts of 30%, 20% and 10%.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

(30% of 100)+20% of (100 - 30% of 100)+10% of (70 - 20% of(100 - 30% of 100)
so
=> 30+14+5.6 = 49.6%

Workspace

Tags:

Wipro 

40. On increasing the price of T.V. sets by 30%, their sale decreases by 20%. What is the effect on the revenue receipts of the shop ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let, price = Rs.100, sale = 100
Then, sale value = Rs.(100*100)=Rs.10000
New sale value = Rs.(130*80)=Rs.10400
Increase % = 400/10000*100=4%

Workspace

Tags:

Wipro