Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Analogy

Home > Verbal Reasoning > Analogy > General Questions

31. AG:IO::EK:?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

A+6 = G
G+2 = I
I+6 = O
E+6 = K
K+2 = M
M+6 = S
So x=MS

Workspace

Tags:

iGate 

32. Eye : Myopia :: Teeth : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Pyorrhea
Myopia is a disease of eye .
pyorrhoea is a disease of teeth .
2nd is disease of 1st.

Workspace

Tags:

iGate 

33. Find the option that follows the same analogy as given below:

GIKM : HJLN :: LNPR : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

GIKM : HJLN
G+1=H , I+1=J , K+1=L , M+1=N
LNPR : ?
L+1=M , N+1=O , P+1=Q , R+1=S
LNPR : MOQS

Workspace

Tags:

iGate 

34. Which of the following have the same analogy ?

surprise:exclaimation::?:?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

surprise:exclaimation::dismay:groan

Workspace

Tags:

iGate 

35. Scribble: Write: : Stammer : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

36. There is certain relation between the words/letters/numbers on one side of : : and one word/letter/number is given on another side of : : while another word/letter/number is to be found from the given alternatives, having the same relation with this word/letter/number as the given pair has, select the best alternative.

AG:IO::EK:?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

A+6 = G
G+2 = I
I+6 = O
E+6 = K
K+2 = M
M+6 = S
So x=MS

Workspace

Tags:

iGate 

37. There is certain relation between the words/letters/numbers on one side of : : and one word/letter/number is given on another side of : : while another word/letter/number is to be found from the given alternatives, having the same relation with this word/letter/number as the given pair has, select the best alternative.

7528:5362::4673:?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

38. There is certain relation between the words/letters/numbers on one side of : : and one word/letter/number is given on another side of : : while another word/letter/number is to be found from the given alternatives, having the same relation with this word/letter/number as the given pair has, select the best alternative.

Eye : Myopia :: Teeth : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

As Myopia is disease of eye similarly pyorrhoea is a disease of teeth.

Workspace

Tags:

iGate 

39. Find the option that follows the same analogy as given below:

'Accommodation' is related to 'Rent' in the same as 'Journey' is related to

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

40. Which of the following have the same analogy ?

Apostate:Religion::? ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Apostate:Religion::Traitor:Country
Apostate: a person who renounces or abandons a religious belief
Traitor: a person who betrays his country
So as Apostate is to Religion, Traitor is to Country.

Workspace

Tags:

iGate