Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Series Completion

Home > Verbal Reasoning > Series Completion > General Questions

31. Find the next term of the following series.
27,28,43,29,30,41,31,32,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

27,28 / 43 / 29,3 / ,41 / 31,32 / 39

Workspace

Tags:

IBM 

32. Find the next term of the following series.
38,37,35,34,32,31,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

38,37 / 35,34 / 32,31 / 29
-2 for next sub-series.

Workspace

Tags:

IBM 

33. Find the next term of the following series.
38,33,28,37,32,27,36,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

---1-----2------1------2-----1--
38,33 / 28 / 37,32 / 27 / 36,31
-5 in first sub-series.

Workspace

Tags:

IBM 

34. Find the next term of the following series.
3, 10, 13, 20, 23, 30, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

3, 10, 13, 20, 23, 30, ?
For given series +7, +3, +7, +3, +7, +3 3+10=13,
10+3=13,
13+7=20,
20+3 = 23,
23+7=30.
similarly 30+3=33

Workspace

Tags:

IBM 

35. Find the next term of the following series.
1370 , 1320 , 1070 , -180 ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

1370,1320,1070,-180,?
1370-50*(5^0)=1320
1320-50*(5^1)=1070
1070-50*(5^2)=-180
-180-50*(5^3)=-6430.
So next occurrence in series will be -6430.

Workspace

Tags:

IBM 

36. Find the next term of the following series.
32,0.2,160,15,0.5,30,28,0.7,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Break the series as below
32,0.2,160 / 15,0.5,30 / 28,0.7,?
32 / 0.2 => 320/2= 160,
similarly for next
15 / 0.5 => 150/5 = 30
28 / 0.7 => 280/7 = 40

Workspace

Tags:

IBM 

37. Find the next term of the following series.
3,8,12,48,29 ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

1^2+2=3
2^2*2=8
3^2+3=12
4^2*3=48
5^2+4=29
6^2*4=144

Workspace

Tags:

IBM 

38. Find the next term of the following series.
1,2,3,5,7,10,13,17,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

In the given series find the difference between numbers.
1, 2 difference = 1
2, 3 difference = 1
3, 5 difference = 2
5, 7 difference = 2
7, 10 difference = 3
10, 13 difference = 3
13, 17 difference = 4
So next number will be 17 + 4 = 21

Workspace

Tags:

IBM 

39. Find the next term of the following series.
21,24,25,26,22,25,26,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

21 / 24,25,26 / 22 / 25,26 / 23
+1 in First sub-series

Workspace

Tags:

IBM 

40. Find the next term of the following series.
2, 7, 36, 4, 14, 225, 6, 21, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

2, 7, 36, 4, 14, 225, 6, 21, ?
Break the above series as below
2, 4, 6 -------- (1)
7,14,21 -------- (2)
6^2, 15^2 ------- (3)
from (3) 6,15, diff is (+9) so it will 15+9 = 24
24^2 = 576

Workspace

Tags:

IBM