Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Verbal Reasoning :: Direction Sense

Home > Verbal Reasoning > Direction Sense > General Questions

31. A man walks east and turns right and then from there to his left and then 45 degrees to his right. In which direction did he go

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:


Workspace


Tags:  CGI

32. A watch reads 4.30. If the minute hand points East, in what direction will the hour hand point?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:


Workspace


Tags:  Syntel Inc.

33. There are four towns P, Q, R and T. Q is to the South-west of P, R is to the east of Q and south-east of P, and T is to the north of R in line with QP. In which direction of P is T located?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:


Workspace


Tags:  Syntel Inc.

34. A tourist drives 10 km towards east and turns to the right hand drives 3 Km. Then he drives towards west (turning to his right) 3 km. He then turns to his left and drive 2 km. Finally he turns to his right and travel's 7 km. how far is he from his starting point and in which direction would he be?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:


Some Important Points:


In paper left-turn and right-right can be easily memorized as  


left-turn -> anticlockwise


right-turn -> clockwise 


and directions can be memorized by India Map, 


North (Kashmir) will be always top in the paper (in Map) & the opposite will be south.


East will be Assam or Gujarat will be West


    OR Right-hand side is East and the left-hand side is West







Workspace


Tags:  iGate

35. Golu started from his house towards North. After covering a distance of 8 km. he turned towards left and covered a distance of 6 km. What is the shortest distance now from his house?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

_/(8^2+6^2) = _/(64+36) = _/100 = 10km

Workspace


Tags:  iGate

36. Rita drives to the North of her place of stay at A and after traveling 25 km, finds that she has driven in the wrong direction she then turns to her right and travels 2 km and then she again turns to the right and drives straight another 25 km. How much distance has she now to cover to go back to the starting point?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:


Workspace


Tags:  iGate

37. A traveller in the desert rides hs camel in south-east direction after some time he turns to his right and rides on for some distence,then takes a left turn and keeps walking before he finally turns left again.He asks a local man as to which direction he is from.The man replies

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

north-east

Workspace


Tags:  iGate

38. If north becomes south-west and south-west becomes east and all the directions changed in the same manner,then what will be the direction for south-east?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

North -> South-west
North-east -> West
East -> North-west
South-east -> North
South -> North-east
South-west -> east
West -> South-east
North-west -> south

Workspace


Tags:  iGate

39. X started to walk straight towards south. After walking 5 m he turned to the left and walked 3 m. After this he turned to the right and walked 5 m Now to which direction X is facing?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:


Workspace


Tags:  iGate