Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Coding-Decoding

Home > Verbal Reasoning > Coding-Decoding > General Questions

21. If "JUDGE" is coded as "UJDEG" then "ORDER" is coded as

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Cognizant Global Edge 

22. In a certain code "BEGINS" is coded as "QLGECZ", then how would "CALCULATE" be coded

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

"BEGINS" +2 = "ZCEGLQ"
"CALCULATE" + 2 = "CRYJSAJYA"

Workspace

Tags:

Capgemini 

23. In a certain code language "SWIMMER" is coded as "CPHHLXB", then how would "COMPLAINT" be coded

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Capgemini 

24. In a certain code 'KINDLE' is written as ELDNIK, how 'EXOTIC' can be written in that code?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

25. If BRAIN is written as LAIPT, how can TEMPLE be written in that code?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

26. GOOD is coded as 164 then BAD coded as 21.if ugly coded as 260 then JUMP?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Coding = Sum of position of alphabets x Number of letters in the given word
GOOD = (7 + 15 + 15 + 4 ) x 4 = 164
BAD = (2 + 1 + 4) x 3 = 21
UGLY = (21 + 7 + 12 + 25) x 4 = 260
So, JUMP = (10 + 21 + 13 + 16) x 4 = 240

Workspace

Tags:

iGate 

27. If TEACHING is coded CHEATING, then how is GRADIENT coded?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

TEACHING => CHEATING
last 3 letters are same,
1st --> 5th
2nd --> 3rd
3rd --> 4th
4th --> 1st
5th --> 2nd
GRADIENT => DIRAGENT

Workspace

Tags:

iGate 

28. Coding-Decoding:

If COMPLETED is coded as MOCELPDET, then DIRECTION will be coded as :

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

In given word, word is divided into three parts like
COM+PLE+TED, then these parts are written in reverse order as
MOC+ELP+DET
So DIRECTION will be DIR+ECT+ION,which will be RIDTCENOI.

Workspace

Tags:

iGate 

29. Coding-Decoding:

In a certain code language COMPUTER is written as RFUVQNPC. How will MEDICINE be written in that code language?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

There are 8 letters in the word.
The coded word can be obtained by taking the immediately following letters of word, expect the first and the last letters of the given word but in the reverse order.
That means, in the coded form the first and the last letters have been interchanged while the remaining letters are coded by taking their immediate next letters in the reverse order.

Workspace

Tags:

iGate Global Edge 

30. GOOD will be coded as 164 like that BAD-21,
UGLY-260 then JUMP ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

10+21+13+16=60
60*4=240

Workspace

Tags:

iGate