Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Arithmetic Aptitude :: Calendar

Home > Arithmetic Aptitude > Calendar > General Questions

21. The day on 5th March of a year is the same day on what date of the same year?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Since any date in March is the same day of the week as the
corresponding date in November of that year.
So, the same day falls on 5th November.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

22. Given that on 27th February 2003 is Thursday. What was the day on 27th February 1603?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

After every 400 years, the same day occurs.
Thus, if 27th February 2003 is Thursday, before 400 years i.e., on 27th February 1603 has to be Thursday.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

23. First day of 1999 is sunday what day is the last day

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

first day of 1999 is sunday.. 1999 is not a leap year therefore it consists of 365 dAys.. 365/7 = 1 remainder ie odd no days are= 1.. which corresponds to monday.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

24. Find the day of the week on 16 th july, 1776

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

16 th july, 1776 means = 1775 years + period from 1st january to 16 july
Now, 1600 years have 0 odd days.
100 years have 5 odd days.
75 years = 18 leap years + 57 ordinary years
= (36 + 57) odd days = 93 odd days
= 13 weeks + 2 odd days = 2 odd days
Therefore, 1775 years have (0 + 5 + 2) odd days = 0 odd days.
Now, days from 1st Jan to 16 th july; 1776
Jan Feb March April May June July
31 + 29 + 31 + 30 + 31 + 30 + 16 = 198 days
= (28 weeks + 2 days) odd days
Therefore, total number of odd days = 2
So, the day of the week was Tuesday

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

25. What was the day of the week on 12th January, 1979?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Number of odd days in (1600 + 300) years = (0 + 1) = 1 odd day.
78 years = (19 leap years + 59 ordinary years) = (38 + 59) odd days = 6 odd days
12 days of January have 5 odd days.
Therefore, total number of odd days= (1 + 6 + 5) = 5 odd days.
Therefore, the desired day was Friday.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

26. If a person has to work 8 continuous day & he gets a rest on the 9th day. If a person starts on Monday. What is the day of 12th rest day?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1st rest day on 9th day ,
so 12th rest day on 108th day... 1wk=7days.
108/7 reminder=3. 3rd day is rest day.
work started on monday so 3rd day is wed.

Workspace


Tags:  TCS

27. It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Solution: We shall use the concept of odd days.



On 31st December 2005, it was Saturday.



Number of odd days from the year 2006 to the year 2009 = (1 + 1 + 2 + 1) = 5 days.



On 31st December 2009, it was Thursday.



Thus, on 1st Jan 2010, it is Friday.

Workspace


Tags:  TCS

28. In month of jan 4 thursday and 4 sunday then on 1st jan of that month which willbe the day?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Solution: We have to do hit and trial method with the options. The only possible answer is when we start the month with Monday.



1-Monday...

4-Thursday, 7-Sunday

11-Thursday 14-sunday

18 Thursday  21-sunday

25 Thursday  28-sunday

Workspace


Tags:  TCS

29. Monday falls on 20th March 1995. What was the day on 3rd November 1994?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

We shall use the concept of odd days.



Days in November 1994( starting from 3rd )= 27, Days in December 1994=31, Days in January 1995=31,



Days in February 1995 = 28, Days in March till 20th, 1995= 20



27+31+31+28+20 = 137 odd days



Dividing 137 by 7, we get the number of odd days as 4.



So going 4 days behind Monday that will be Thursday. We are going back because a past year is asked,

Workspace


Tags:  Mu-Sigma

30. If the Valentine's Day in 2005 falls on Monday, then on which day will the Valentine's Day fall on 2010?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Solution:

Each year have 365 days so 365/7 =1 remainder means there is one odd day in a year.... suppose there is Sunday on 1 jan 2009 then on 1st jan 2010 there must be MONDAY...



on14 feb 2005 there was Monday

on14 feb 2006 there was Tuesday

on14 feb 2007 there was Wednesday

on14 feb 2008 there was Friday because this was leap year which contains 2 odd days.

on14 feb 2009 there was Saturday

on14 feb 2005 there was SUNDAY



The answer is Sunday

Workspace


Tags:  TCS