Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Data Interpretation :: Bar Charts

Home > Data Interpretation > Bar Charts > General Questions

21. NUMBER OF GIRLS AND NUMBER OF BOYS PURSUING 5 PROFESSIONAL DISCIPLINES:



Question: What is the ratio of girls opting for medicine to those opting for biotechnology profession?(To be rounded off)

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Ratio of girl opting for medicine and bio.
3500/3250 divide both by 250 we get 14:13

Workspace


Tags:  Syntel Inc.

22. NUMBER OF GIRLS AND NUMBER OF BOYS PURSUING 5 PROFESSIONAL DISCIPLINES:



Question: Total number of girls in the data forms approximately what percent of total number of boys?(To be rounded off)

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Total no. of girl=17750
Total no. of boys =3250+3000+4500+3500+4000=18250
17750 of 18250= 97.26% =97% (approx)

Workspace


Tags:  Syntel Inc.

23. NUMBER OF GIRLS AND NUMBER OF BOYS PURSUING 5 PROFESSIONAL DISCIPLINES:



Question: What is the average number of boys pursuing career together in Medicine and Paramedical professions?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  Syntel Inc.

24. NUMBER OF GIRLS AND NUMBER OF BOYS PURSUING 5 PROFESSIONAL DISCIPLINES:



Question: What is the difference between the highest number of students opting for any particular profession and the lowest number of students opting for any other profession?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace


Tags:  Syntel Inc.

25. Study the following Bar Graph carefully and answer the questions given below it.

Question: In which of the following year maximum % students appeared for IIT Examination

in-which-of-the-following-year-maximum-students-appeared-for-IIT-Examination

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

From the given graph it is very clear that "maximum % of I.I.T Students appeared to the exam in 2000"

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

26. In which year there is sudden fall in the % of students sent for I.I.T examination.

in-which-of-the-following-year-maximum-students-appeared-for-IIT-Examination

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

From the graph we can observe that there is
sudden fall in the percentage of students appearing for
IIT Examation in 1997-1998.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

27. Which of the following year exhibits highest increase in the percentage of students appearing for the IIT examination.

in-which-of-the-following-year-maximum-students-appeared-for-IIT-Examination

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

During 1996-1997 there is only 40% increase rate
but during 1999-2000 there 50% increase rate.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

28. Give the difference in the percentage of students appeared in 1996 and 1999

in-which-of-the-following-year-maximum-students-appeared-for-IIT-Examination

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Percentage of students appeared for IIT exam in 1996 = 20; That of in 1999 = 30;
? Difference = 10%.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

29. Give the ratio between the percentage of students appearing for the I.I.T Exams in 1997 and 1999

in-which-of-the-following-year-maximum-students-appeared-for-IIT-Examination

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Percentage of students appearing for IIT exam in
1997 = 60; That of in 1999 = 30
? Ratio = 60:30 = 2:1

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

30. Study the following graph carefully and answer the questions given below. Expenditure and income of five families

Question: Give the family which spends more money than it earns?

Income-of-the-family-E-is-approximately-what-percent-of-the-income-of-the-family

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

From the graph, we can say, only family C spends more money than it earns.

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!