Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

21. Find the next term of the following series.
3,7,10,8,4,12,0,5,5,3,2,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

3+7=10,8+4=12,0+5=5,so 3+2=5

Workspace

Tags:

IBM 

22. 

Find the next term of the following series.



2,9,5,49,11,169,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

In a series of prime numbers 2 , 3 , 5 , 7 , 11 , 13 , 17 , 19 , 23 , 29 , 31 , 37



In this given series, the first number is kept such and the next number is squared so the series follows with alternative prime numbers having its square value like given below



2 , 9 ,5 , 49 , 11 , 169 , 17 , 361 , 23 , 841 , 31 , 1369…

Workspace

Tags:

IBM 

23. Find the next term of the following series.
2,6,5,14,11,26,17,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

24. Find the next term of the following series.
7,0,1,8,5,12,9,26,3,23,2,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

25. Find the next term of the following series. 5,16,22,68,28,87,34,106,11,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

5*3+1=16

22*3+2=68

28*3+3=87

34*3+4=106

So, 11*3+5=38

Workspace

Tags:

IBM 

26. Find the next term of the following series.
18,24,5,21,27,8,17,23,4,24,30,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

27. Find the next term of the following series.
49,7,98, 16,4,48, 9,3,36, 25,5,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The correct pattern is + 6^3, + 5^3, + 4^3, + 3^3,

So, 521 is wrong and must be replaced by (498 + 3^3) i.e. 525.

Workspace

Tags:

IBM 

28. Find the next term of the following series.
3,5,2,100,4,7,3,196,1,6,5,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

29. Find the number that can be put in place of the question mark.
2,6,18,54,162,486,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

30. Find the number that can be put in place of the question mark.
4,20,35,49,62,74,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM