Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Blood Relation

Home > Verbal Reasoning > Blood Relation > General Questions

21. Introducing a man, a woman said, His wife is the only daughter of my father.How is that man related to the woman?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Only daughter of my father Myself.
So, the man is woman's husband.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

22. Pointing to a photograph, Vipul said, She is the daughter of my grandfather's only son. How is Vipul related to the girl in the photograph?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

My grandfather's only son My father.
So, the girl is the daughter of Vipul's father.
=> Vipul is the girl's brother.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

23. Pointing to a man in a photograph, a woman said, His brother's father is the only son of my grandfather. How is the woman related to the man in the photograph?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Only son of woman's grandfather Woman's father;
Man's brother father Man's father.
So, the woman is man's sister.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

24. Rita told Mani,The girl I met yesterday at the beach was the youngest daughter of the brother-in-law of my friend's mother. How is the girl related to Rita's friend?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Daughter of brother-in-law Niece;
Mother's niece Cousin.
So, the girl is the cousin of Rita's friend.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

25. If X is the brother of the son of Ys son, how is X related to Y?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Son of Y's son Grandson;
Brother of Y's grandson Y's grandson.
So X is Y's grandson.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

26. If Neena says, Anita's father Raman is the only son of my father-in-law Mahipal, then how is Bindu, who is the sister of Anita, related to Mahipal?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Only son of Neena's father-in-law Mahipal Neena's husband.
So, Raman is Neena's husband and Anita and Bindu are his daughters.
Thus, Bindu is the grand daughter of Mahipal.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

27. Pointing to a man on the stage, Rita said, He is the brother of the daughter of the wife of my husband. How is the man on the stage related to Rita?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Wife of husband Herself;
Brother of daughter Son.
So, the man is Rita's son.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

28. A woman introduces a man as the son of the brother of her mother. How is the man related to the woman?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Brother of mother Uncle;
Uncle's son Cousin.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

29. Pointing towards a person, a man said to a woman, His mother is the only daughter of your father. How is the woman related to that person?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The only daughter of woman's father is she herself.
So, the person is woman's son.
=> Woman is the person's mother.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

30. A girl introduced a boy as the son of the daughter of the father of her uncle. The boy is girl's

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Daughter of uncle's father Uncle's sister Mother;
Mother's son Brother.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!