Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Simplification

Home > Arithmetic Aptitude > Simplification > General Questions

21. P ( x ) = ( x999 + x998 + x997 + . . . . + x + 1)2 - x999Q ( x ) = x998 + x 997 + . . . . + x + 1The reminder when P ( x ) is divided by Q ( x ) is

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

22. In this question, A^B means A raised to power B. If x^2*y*z < 0, then which one of the following statements must also be true?
I. yz < 0
II. z < 0
III. x < 0

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

23. What is the value of (222224*444445*222221+666668)/222222^2

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

24. What is the unit's digit of 21^3 *21^2*34^7*46^8*77^8 ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

25. What is the value of ( (x^2012 + x^2011 +.........+ x+1)^2 - x^2012) / (x^2011 +x^2010..........+x+1)

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

26. If pq=28 where p and q are whole numbers then which of the following will be (p2 - q2)?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

27. what is vale of a if a is integer?
1. a^4=1
2. a^3+1=0

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

a^3+1=0=> a^3=-1

if a^3 is -1 then a must be (-1)^3=-1
(-1)^4 = 1
=> a=-1.

Workspace

Tags:

Wipro 

28. If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of 'a' in 2 ^ a = a ^ 3 ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

2^a = 2*2 + a ......(i)
=> a^3 = 2*a + 3 .....(ii)
=> 4 + a = 2a + 3
=> a=1.

Workspace

Tags:

Wipro 

29. Company A rented a truck $1000 per month. company B purchased the same type of truck for $35000.in addition company B paid $120 monthly maintenance charges. What is relative cost to the competing company for this type of truck after 6 years of operation.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

A's total cost to be spent for 6 years= 6*12*1000 = Rs 72,000
B's total cost + monthly maintenance = 35000+(6*12*120) = Rs 43,640
Relative cost= 72000-43640
= Rs. 28,360

Workspace

Tags:

IBM 

30. As a mean encouraging company employee to use public transportation,employee is offer a $0.60 per side discount bus fare. John has spend $30000 per week from monday to friday.How much cost pay after the discount?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Employee is offered discount per side = $0.60.
So both side total disccount = $0.60*2 = $1.20
So, for 5 days = 1.20*5= $6
Total amout = (30000-6) = $29994

Workspace

Tags:

IBM