Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Percentage

Home > Arithmetic Aptitude > Percentage > General Questions

21. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. What are the marks obtained by them?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume first student secured x marks.
So second student will secured (x + 9).
Sum of both students marks = x + (x + 9) = (2x + 9)
As per Question, (x + 9) was 56% of the sum of their marks.
So, (x+9) = 56/100(2x+9)
=> (x+9) = 14/25(2x+9)
=> 25x + 225 = 28x + 126
=> x = 33.
So, (x + 9) = 33 + 9 = 42
Hence, their marks are 33 and 42 respectively.

Workspace

Tags:

Infosys 

22. In an election between two candidates first candidate got 60% of votes polled and second Candidate got 280 votes. The total number of votes polled was?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let's assume total polled votes = 100 %,
Given, First person got 60%
So, second person get votes = 40 % (remaining votes)
than 40 % = 280
40% = 40*7 = 280

100% = 100*7 = 700 votes

Workspace

Tags:

Infosys 

23. A person run from A to B.He took 1/4 of the time less to reach B when compare to run at normal Speed.Then how many percentage he has increased his speed?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

1-(1/4)=(3/4),then reverse it.
so it is 4/3=1.333,1.33-1=33.33

Workspace

Tags:

TCS 

24. A report consists of 20 sheets each of 55 lines and each such line consists of 65 characters. This report is retyped into sheets each of 65 lines such that each line consists of 70 characters. The % reduction in the number of sheets is closest to

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

25. (a% of a) + (b% of b) = 2% of ab, then what percentage of a is b?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

26. P is thirty percentage of Q, Q is twenty percentage of N. M is fifty percentage of N, Find the value of P/N.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

P=(30/100)of Q
P=(30/100)*(20/100)of M
p=(30/100)*(20/100)*(50/100)of N
=>p=(30/100)*(20/100)*(50/100)*N
=>P/N=3/100

Workspace

Tags:

TCS 

27. The value of a scooter depreciates in such a way that its value of the end of each year is 3/4 of its value of the beginning of the same year. If the initial value of the scooter is Rs.40,000, what is the value at the end of 3 years ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

40,000(3/4)^3=16875

Workspace

Tags:

TCS 

28. In a team of 12 persons, 1/3 are women and 2/3 are men. To obtain a team with 20% women how many men should be hired?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Women = 12(1/3) = 4
so, men = 12-4 = 8
if team needs 20% of women then men Will be 80%
consider u want to hire "x" men
so, (12+x)(80/100) = 8 + x
so, x= 8

Workspace

Tags:

IBM 

29. In a bank 60 percent employees are men.80%men and 20%women belong to retirement plan. what percent of people belong to retirement plan?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

60% employees are men => 40% are women.
80% of 60 % men is 48% and 20% of 40% women is 8%.
so total is 48+8=56%.

Workspace

Tags:

IBM 

30. In an exhibition, the entrance ticket for Kids was Rs.16 and Rs.20 for adults. Every year, adult's cost increases by 25% more than kid's increase rate which is 25%. What will be the difference of their ticket cost after 2 years?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM