Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Analogy

Home > Verbal Reasoning > Analogy > General Questions

21. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

Tree : Forest :: Grass : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

As Tree is found in Forest similarly Grass is found in Lawn.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra Global Edge 

22. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

HINDU : XCQAV : : KINGS : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

23. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

XTOK : SPLI : : OKMP : ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

24. The following question, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.Quesstion: Plants : Coal

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

25. The following question, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.Question:

Rectangle : Cylinder

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

26. The following question, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.

Grain : Salt

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

27. The following question, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.

Dislike : Repulsion

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

28. The following CAPITALIZED pair of words is followed by four other pairs. Choose the pair, which has a relationship similar to that in the capitalized pair.
DISCOVER : SEARCH

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

search is an activity and discover is its result.Means agreement
scalpel is thing, bird is living organism and oven is thing. so right answer is settle : Negotiation

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

6/18 = 4/x
6/18 = (2*/(2*3^
4/x = (2*/(2*2^
x = 8

Workspace

Tags:

iGate 

30. 7528:5362::4673:?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate