Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Series Completion

Home > Verbal Reasoning > Series Completion > General Questions

21. Find the next term of the following series.
21,24,22,25,23,26,24,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Break the series as below
21 __, 22,__,23,__24,
__,24,__,25,__,26,__,27

Workspace

Tags:

IBM 

22. Find the next term of the following series.
1/4,1/4,1/2,3/2,6,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1/4 * 1 = 1/4, 1/4 * 2 = 1/2
1/2*3 = 3/2, 3/2 * 4 = 6, 6 * 5 = 30.

Workspace

Tags:

IBM 

23. Find the next term of the following series.
-16, -8, -4, -24, -12, -6, -40,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

-16, -8, 4 / 24, 12, -6 / -40, -20,
divide by 2 to get element.

Workspace

Tags:

IBM 

24. Find the next term of the following series.
42,44,28,29,30,42,43,27,28,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

"42,44 / 28,29,30 / 42,43 / 27,28,29
+1 in second sub-series."

Workspace

Tags:

IBM 

25. 

Find the next term of the following series.



4,3,6,5,11,10,19,18,30,29,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Break the series as below, Alternate series 4,6,11,19,30,?



Difference +2,+5,+8,+11,+14



so next element 30+14 = 44

Workspace

Tags:

IBM 

26. Find the next term of the following series.
16,18,21,25,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

16,18,21,25,30
+2, +3, +4, +5

Workspace

Tags:

IBM 

27. Find the next term of the following series.17,18,17,19,20,19,21,22,21,23,24,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Break the series as below
17,18,17 / 19,20,19 / 21,22,21 / 23,24,24

Workspace

Tags:

IBM 

28. Find the next term of the following series.56,89,33,21,7,88,35,19,60,85,30,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Arrange the series as below
(56,89,33,21) / (57,88,35,19) / (60,85,39,?)
Do the group comparison
56+1=57
89-1=88
33+2=35
21-2=19
similarly for other group
57+3=60
88-3=85
35+4=39
19-4=15
so next element will be 15.

Workspace

Tags:

IBM 

29. Find the next term of the following series.1/2,16,4,15,3,56,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Break the series as below
1/2, 4, 3
16/4 = 4
15/5 = 3
56/6 =28/3
So next occurrence = 28/3.

Workspace

Tags:

IBM 

30. Find the next term of the following series.
4 ,3 ,144 ,1.5 ,2 ,9 ,3.2 ,2, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

4*3=12.........12^2 = 144
1.5*2=3........3^2 = 9
3.2*2 = 6.4.........6.4^2 = 40.96.

Workspace

Tags:

IBM