Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Direction Sense

Home > Verbal Reasoning > Direction Sense > General Questions

21. Shri Prakash walked 40 metres facing towards North. From there he walked 50 metres after turning to his left. After this he walked 40 metres after turning to his left. How far and in what direction is he now from his starting point?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

22. A child was looking for his father. He went 42 metres in the East before turning to his right. He went 20 metres before turning to his right again to look for his father at his uncle's place 30 metres from this point. His father was not there. From here he went 25 metres to the North before meeting his father in a street. How far did the son meet his father from the starting point?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

23. In the following question, select the right option to depict the correct direction / distance.

Starting from a point,Raju walked 12 metres towards North,he turned right and walked 10 metres, he again turned right and walked 12 metres,then he turned left and walked 5 metres.How far is he now and in which direction from the starting point?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

24. A dog runs 20 metre towards East and turns Right, runs 10 metre and turns to right, runs 9 metre and again turns to left, runs 5 metre and then turns to left, runs 12 metre and finally turns to left and runs 6 metre. Now which direction dog is facing ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

25. Gaurav walks 20 metres towards North. He then turns left and walks 40 metres. He again turns left and walks 20 metres. Further, he moves 20 metres after turning to the right. How far is he from his original position ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

26. A person travels 12 km in the southward direction and then travels 5km to the right and then travels 15km toward the right and finally travels 5km towards the east,how far is he from his starting place?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

27. Y is in the East of X which is in the North of Z. If P is in the South of Z, then in which direction of Y, is P?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

28. If South-East becomes North, North-East becomes West and so on. What will West become?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

29. A child walks 6 m towards west and then 200 m towards south. He then turn east and walks another 12 m. Then he walks 12 m towards north. How far is he from his initial position?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Cognizant 

30. A child has strayed from his path while coming home from the school.He first goes 3km towars south from his school and then moves 5km towards east. He again moves 3km towards north and then goes 2km toward west.How far is his school situated from home?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Cognizant