Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Logical Problems

Home > Verbal Reasoning > Logical Problems > General Questions

21. There are 6 people from different countries namely Germany, Italy, Britain, Spain, Poland and France. They are sitting around a table. Polish sits next to British. German sits next to Italian, or British or both. Italian does not sit next to the Frenchman. Spanish sits immediately after British. Who sits on the either side of the German?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

F G I P B S
So Germen sits between Italian and French

Workspace

Tags:

TCS 

22. In a bus left side are 15 seats available, 3 few seats in right side because in rear exit door. Each seat hold 3 people.In addition, there is a seat back can sit 7 people all together. How many people can sit in a bus?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Right Side =15 seat
Left Side =15-3 (3 few seat in right side)= 12 seat
Total= 15+12= 27
People can seat in 27 seat= 27*3=81
People can seat in Last Seat = 7
Total People can seat= 81+7=88

Workspace

Tags:

IBM 

23. A software program uses command words in the middle of a text to properly format the text before displaying it on the screen. The software program recognizes each command because it starts with a period. For example, ".indent", ".underline", and ".capitalize". How many words will actually be displayed on the screen if the software program processes this sentence:
.indent .capitalize two of our .underline new accounts are .boldface one month .capitalize overdue

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Two of our new accounts are one month overdue
No of words =9.

Workspace

Tags:

IBM 

24. A Shopkeeper divides an ice-cream brick in two halves, then cut one of the halves into several smaller portions of equal size. Each of the smaller portions weights 12 grams. The shopkeeper now has a total of 5 portions. How heavy was the original brick?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

As per the question
There are 5 portions ( 4 small portions of equal size of one half and one half of original ice-cream brick.)
1 small portion = 12 grams
4 small portion = 4*12 = 48grams
Therefore weight of original ice-cream brick = 48*2 = 96grams

Workspace

Tags:

IBM 

25. Silu and Meenu were walking on the road. Silu said,

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given that Meenu weighs 29 Kgs plus half of her own weight.
It means that 29 Kgs is the other half. So she weighs 58 Kgs.
Solving mathematically, let's assume that her weight is A Kgs.
A = 29 + A/2
2*A = 58 + A
A = 58 Kgs.

Workspace

Tags:

Accenture 

26. Anand packs 304 marbles into packets of 9 or 11 so that no marble is left. Anand wants to maximize the number of bags with 9 marbles. How many bags does he need if there should be atleast one bag with 11 marbles

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given 9x + 11y = 304.
x = (304?11y)/9 = 33 + (7?2y)/9 + y
So y = - 1 satisfies. Now x = 35,
Now other solutions of this equation will be like this. Increase or decrease x by 11, decrease or increase y by 9. So we have to maximize x. next solution is x = 24 and y = 8. So bags required are 32.

Workspace

Tags:

TCS 

27. You have been given a physical balance and 7 weights of 52, 50, 48, 44, 45, 46 and 78 kgs. Keeping weights on one pan and object on the other, what is the maximum you can weigh less than 183 kgs.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

52+50+78 = 180

Workspace

Tags:

TCS 

28. A sudoku grid contains digits in such a manner that every row, every column, and every 3x3 box accommodates the digits 1 to 9, without repetition. In the following Sudoku grid, find the values at the cells denoted by x and y and determine the value of 6x + 15y.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

So x = 5, y = 3.
6x + 15y = 75

Workspace

Tags:

TCS 

29. There is a lot of speculation that the economy of a country depends on how fast people spend their money in addition to how much they save. Auggie was very curious to test this theory.Auggie spent all of his money in 5 stores. In each store, he spent Rs.4 more than one-half of what he had when he went in. How many rupees did Auggie have when he entered the first store?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

As he has spent all his money, He must spend Rs.8 in the final store.
a simple equation works like this. Amount left = 1/2 x?4
For fifth store this is zero. So x = 8. That means he entered fifth store with 8.
Now for fourth store, amount left = 8 so 1/2 x?4=8=> x = 24
For third store, amount left = 24 so 1/2 x?4=24=> x = 56
For Second store, amount left = 56 so 1/2 x?4=56=> x = 120
For first store, amount left = 120 so 1/2 x?4=120=> x = 248
So he entered first store with 248.

Workspace

Tags:

TCS 

30. A monkey climbs 6 mts and falls 3mts in alternate minutes.Then time taken to climb a tree 60 metres high?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

A monkey climbs 6 mts and falls 3 mts in alternate minutes.
=> A monkey climbs 6 mts in first minute and falls 3 mts in next minute.
In 2 minutes, it will move up by 6-3=3 metres.
Effectively, In 1 min, it will move by 5 mtrs.
It will move 54 mtrs in 54/5 = 36 mins.
Next 6 mtrs will be covered in 37th min.
so total time required = 37 mins.

Workspace

Tags:

Syntel Inc.