Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

251. What is the next number of the following sequence.
1/2,3/16,5/8,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

252. What is the next number of the following sequence.
8,2,14,6,11,?,14,6,18,12

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

253. What is the next number of the following sequence.
4,20,84,340,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

254. What is the next number of the following sequence.
21,22,21,22,23,22,23,24,23,24,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

255. What is the next number of the following sequence.
507,169,248,62,36,12,168,42,168,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

256. What is the next number of the following sequence.
-15,-14,34,32,-42,-39,58,54,-61,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

257. 

Find the next term of the series:


1, 1, 4, 8, 9, 27, 16, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The series consists of squares and cubes of consecutive natural numbers


i.e. 1^2, 1^3, 2^2, 2^3, 3^2, 3^3, 4^2,..


So, the next term is = 4^3 = 64.

Workspace

Tags:

iGate 

258. Find the next term of the series:
7T19, 9Q16, 11N13, 13K10, 15H7, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The 1st number of every term is +2 of the previous term's 1st number.
The 2nd Character of every term is -3 of the previous term's 2nd character.
The 3rd number of every term is -3 of the previous term's 3rd number.

Workspace

Tags:

iGate 

259. Find the next term of the series:
22, 21, 23, 22, 24, 23,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

1 is subtracted, then 2 is added, and so on.

Workspace

Tags:

iGate 

260. Find the missing term of the series:
8, 43, 11, 41, ? , 39, 17

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The first series begins with 8 and adds 3; the second begins with 43 and subtracts 2.

Workspace

Tags:

iGate