Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Coding-Decoding

Home > Verbal Reasoning > Coding-Decoding > General Questions

11. If in a certain language KINDLE is coded as ELDNIK, how is EXOTIC coded in that code?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

The letters of the word are written in a reverse order to obtain the code.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

12. If FRAGRANCE is written as SBHSBODFG, how can IMPOSING be written?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Each letter in the word is moved one step forward and the first letter of the group. so obtained is put at the end, to obtain the code.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

13. In a certain code, TRIPPLE is written as SQHOOKD. How is DISPOSE written in that code?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Each letter in the word is moved one step backward to obtain the corresponding letter of the code.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

14. If CIGARETTE is coded as GICERAETT, then DIRECTION will be coded as

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The word in divided into groups of three letters each and then the letters in each group are written in a reverse order to obtain the code.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

15. According to a military code, SYSTEM is SYSMET and NEARER is AENRER. What is the code for FRACTION?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The letters in the first half and the latter half of the word are separately reversed to obtain the code.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

16. As a COUNSEL is to BITIRAK,so also GUIDENCE is to

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

17. If 'FISH' is written as 'EHRG', then how would 'JUNGLE' be written in that same code?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

18. In a certain code language, 'PICTURE' is written as 'QHDSVQF'. How would 'BROWSER' be written in that same code?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

19. If PROMPT is coded as QSPLOS ,then PLAYER should be coded as ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

P --+1--> Q
R --+1--> S
O --+1--> P
M --(-1) --> L
P --(-1) --> O
T --(-1) --> S

So,
P -- +1 --> Q
L -- +1 --> M
A -- +1 --> B
Y --(-1) --> X
E --(-1) --> D
R --(-1) --> Q

Workspace

Tags:

Wipro 

20. If "Apples are red" is coded as 541, "My eye swollen" is coded as 927, "fear of dark" is coded as 368 , then what does "Apple of my eye" stand for?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The value of apple is 5.
The value of of is 6
The value of my is 9
The value of eye is 2.
So, coding for apple of my eye is 5692

Workspace

Tags:

Cognizant