Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Calendar

Home > Arithmetic Aptitude > Calendar > General Questions

11. January 1, 1995 was a Sunday, what day of the week lies on January 1, 1999?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

1995 being on ordinary year, it has 1 odd day.
So, the first day of 1996 will be one day beyond Sunday.
Therefore it will be Monday.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

12. Today is 1st April. The day of the week is Wednesday. This is a leap years. The day of the week on this day after 3 years will be

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

This being a leap year, none of the next 3 years is a leap year.
So, the day of the week will be 3 days beyond Wednesday.
=> The day after 3 years will be Saturday.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

13. Today is Tuesday, after 62 days it will be

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Each day of the week is repeated after 7 days
So, After 63 days, it will be Tuesday
=> After 62 days, it will be Monday.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

14. The year next to 1996 having the same calendar as that of 1996 is

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Starting with 1996, and go on counting the number of odd days till the sum is divisible by 7
Calender for 2001 will be the same as that of 1995.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

15. The first republic day of India was celebrated on 26th January, 1950, it was

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Ordinary leap year = (A + B + C + D - 2)/7

Step 1 : 1950/ 7 = 4 remainder
Step 2 : 1950/4 = 487 1/2 => 487/7 = 69 4/7 => 4 remainder
Step 3 : 26/7 = 5 remainder
Step 4 : Month Code= 0
Ordinary year (4+4+5+0-2)/7 = 11/7 = 1 4/7
So, 4 odd day means Thursday

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

16. What will be the day of the week on 1st Jan 2001?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Ordinary leap year = (A + B + C + D - 2)/7

Step 1 : 2001/7 = 6 remainder
Step 2 : 2001/4 = 500 1/4 => 500/7 = 3 remainder
Step 3 : 1/7 = 1 remainder
Step 4 : Month Code = 0
Ordinary year = (6+ 3 + 1 + 0 - 2)/7 = 8/7 = 1 1/7
So, 1 odd day means Monday.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

17. How many days are there from 2nd January 1995 to 15th March 1995?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Jan + Feb + March = Total Days.
30+ 28 + 15 = 73 days.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

18. What was the day of the week on 28th Feb 1995?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Ordinary leap year = (A + B + C + D - 2)/7

Step 1 : 1995/7 = 0 remainder
Step 2 : 1995/4 = 498 3/4 => 498/7 = 1 remainder
Step 3 : 28/7 = 0 remainder
Step 4 : Month Code = 3
Ordinary year = (0 + 1 + 0 + 3 - 2)/7 = 2/7
So, 2 odd day means Tuesday

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

19. If the first day of the year 1991 was Tuesday, what day of the week must have been on 1st January 1998?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Total number of odd days from 1 st Jan 1001 to 1 Jan 1998 = 9
That is (9-7) =2 odd days
So, the day is 2 days beyond the day on 1st Jan 1991
The required day must be Thursday.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

20. On what dates of April, 1994 did Sunday fall?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

First, we find the day on 1st April 1994
1600 years contain 0 odd day
300 years contain 1 odd day.
93 years = (23 leap years + 70 ordinary years)
= (46 + 70) odd days
= 4 odd days.
Number of days upto 1st April, 1994 = 91 days.

Total number of odd days = (0+1+4+0) = 5 odd day
So, Day on 1st April 1994 is Friday.
=> Sunday was on 3rd, 10th, 17th and

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!