Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Data Interpretation :: Pie Charts

Home > Data Interpretation > Pie Charts > General Questions

11. For a given issue of the magazine, the 2% of the cost is Rs. 2,000 and the print-run is 12,500 copies.What should be the sale price if the publisher desires a profit of 5 percent?

expenditure-incurred-in-printing-a-magazine

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Let the total cost of magazines to get ready be x rs

so 2% of x= 2000Rs. therefore x= 100000Rs

12500 magazines cost 100000 So cost of 1 magazine will be 100000/12500= 8Rs

to get a profit of 5% S.P will be (105/100)* 8Rs= 8.40Rs

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

12. Direction (1-4): The following pie-charts gwe the pereeniage distribution of employees in different Departments in XYZ Company Ltd. during the years 2005 and 2006. Answer the questions using this data.
A-Administmlion; B-Operations: C-Sales & Marketing; D-Finance & Accocnts: E-Corporatc HQ

If the average monthly salary pf employees in Administration was Rs.12,000 in 2005. what was the approximate total salary expense of Administration in 2005?

average-monthly-salary-pf-employees-in-Administration

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

In 2005 total people working in administration are 22% of 18000= 3960

Average salary was 12,000

So total salary= 12000* 3960=4.7 crores

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

13. What is the percentage increse in No. of employees in Sales and maketing?

average-monthly-salary-pf-employees-in-Administration

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

The pie of year 2006 is not complete as it is only 98% So the answer can't be found

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

14. In which Dept. is the variation in strength the maximum in 2006?

average-monthly-salary-pf-employees-in-Administration

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

It can be easily seen from the pie that maximum variation is in D i.e 29-20=9%

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

15. If 300 employees left Operations at the end of 2005, how many joined in 2006?

average-monthly-salary-pf-employees-in-Administration

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

In the start of 2005 they were 23% i.e 23% of 18000= 4140

300 left so 4140-300=3840

Now let x people join so

3840+x= 26% of 18000

3840+x=4680

x=840

840 people joined

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

16. Answer these questions on the basis of the following pie- charts describing the characteristics of foreign tourists visiting India during a given year.

Question: If in a given year, 100,000 tourists visited India and the age wise distribution data applies to all countries, the number of American tourists who visited India during the year and are in the age group of 20 - 40 years is

characteristics-of-foreign-tourists-visiting-India-during-a-given-year

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

No of Americans who visited India = 60% of 100000 = 60000
No. of Americans in the age group of 20-40 years
= 20% of 60000 = 12000

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

17. With the same data given in the previous question what would be the number of Russian tourists who are below 20 years of age

characteristics-of-foreign-tourists-visiting-India-during-a-given-year

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

No. of Russian tourists = 5000
No. of Russian tourists below 20 years of age = 60% of 5000 = 3000

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

18. With the same data given above, the number of British tourists between 20 and 40 years of age would be

characteristics-of-foreign-tourists-visiting-India-during-a-given-year

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

No of British Tourists = 20000
No. of British tourists between 20 to 40 years of age = 20% of 20000 = 4000

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

19. With the same data, how many tourists were below 20 years, but neither American, nor Russian nor British ?

characteristics-of-foreign-tourists-visiting-India-during-a-given-year

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

No. of other tourists = 15000
No. of other tourists below 20 years of age = 60% of 15000 = 9000

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!

20. What is the ratio of British tourists below 20 years to the Russian tourists above 40 years.

characteristics-of-foreign-tourists-visiting-India-during-a-given-year

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Ratio of British tourists below 20 years and Russian
tourists above 40 years
(60% of 20000)/(20% of 5000) = 12000/1000 = 12/1

Workspace


Tags:  No Tags on this question yet!