Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

C Programming :: Bitwise Operators

Home > C Programming > Bitwise Operators > General Questions

11. What will be output of the following "c" code?

void main()
{
void swap();
int x=10,y=8;
swap(&x,&y);
printf("x=%d y=%d",x,y);
}
void swap(int *a, int *b)
{
*a ^= *b;
*b ^= *a;
*a ^= *b;
}

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

12. What is the output of the following 'C' program ?

#include
int main(void)
{
char ch;
int i;
ch = 'd';
ch = ~ch;
for(i=128; i > 0; i = i/2)
if(i&ch)
printf("1");
else
printf("0");
return 0;
}

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

14. Which of the following operators in 'C' does not associate from the right ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

15. What is the output of the program?

#include
void main () {
unsigned char C = 32;
printf("%d %d", C^=C, !(C & 128) && !(C & 1));
}

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Commvault 

16. The smallest integer than can be represented by an 8-bit number in 2's complement form is

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

nagarro 

17. What logic function is produced by adding an inverter to each input and the output of and OR gate?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

nagarro 

18. Conversion of binary number 11110 to hexadecimal is

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

nagarro 

19. The Boolean expression AB + AB' + A'C + AC is unaffected by the value of Boolean variable:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

AB + AB' + A'C + AC = A(B + B') + (A' +A)C
= A(1) + (1) C = A + C = B

Workspace

Tags:

nagarro 

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro