Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Blood Relation

Home > Verbal Reasoning > Blood Relation > General Questions

11. Introducing a woman, Shashank said, "She is the mother of the only daughter of my son." How that woman is related to Shashank?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

The woman is the mother of Shashank's granddaughter. Hence, the woman is the daughter-in-law of Shashank.

Workspace

Tags:

Wipro 

12. P is the mother of K; K is the sister of D; D is the father of J. How is P related to J?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

P is the mother of K
K is the sister of D
D is the father of J.
Therefore, J is the nephew or niece of K and P is the grandmother of J.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

13. Introducing a man, a woman said, "He is the only son of the mother of my mother." How is the woman related to the man?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

The man is the only son of the mother of the woman. Hence, the man is the maternal uncle of the woman. So, the woman is the niece of the man.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

14. Pointing to Gopi, Nalni says, "I am the daughter of the only son of his grandfather." How Nalni is related to Gopi?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Nalni is the daughter of the only son of Gopi's grandfather. Hence, it's clear that Nalni is the sister of Gopi.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

15. A man pointing to a photograph says. The lady in the photograph is my nephew's maternal grandmother. How is the lady in the photograph related to the man's sister who has no other sister?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Clearly, the lady is the grandmother of man's sister's son i.e.,the mother of the mother of man's sister's son. i.e.,the mother of man's sister.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

16. Pointing to a girl Sandeep said, "She is the daughter of the only sister of my father." How is sandeep related to the girl?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The girl is the daughter of the sister of Sandeep's father. Hence, the girl is the cousin or Sandeep is the cousin of the girl.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

17. If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

If D is Male, the answer is Nephew.
If D is Female, the answer is Niece.
As the sex of D is not known, hence, the relation between D and A cannot be determined.
Point to Remember Niece - A daughter of one's brother or sister, or of one's brother-in-law or sister-in-law. Nephew - A son of one's brother or sister, or of one's brother-in-law or sister-in-law.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

18. Pointing towards a girl, Abhisek says, "This girl is the daughter of only a child of my father." What is the relation of Abhisek's wife to that girl?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Only the child of my father means 'Abhisek' himself.
=> The girl is the daughter of Abhisek.
So Abhisek's wife is the mother of the girl.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

19. Anupam said to a lady sitting in a car, "The only daughter of the brother of my wife is the sister-in-law of the brother of your sister." How the husband of the lady is related to Anupam?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Anupam's son-in-law is the brother of the lady who was sitting in the car.
so the husband is also the son-in-law of Anupam.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

20. A is the son of C; C and Q are sisters; Z is the mother of Q and P is the son of Z. Which of the following statements is true?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

C and Q are sisters and A is the son of C. Hence, C is the mother of A or Z is the mother Q.
Hence, Z is the maternal grandmother of A. P is the son of Z.
=> P is the maternal uncle of A.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!