Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Ability :: Ordering of Sentences

Home > Verbal Ability > Ordering of Sentences > General Questions

11. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

P: As a result the non-stop tensions and anxieties at work often result in health-related problems.
Q: The truth is we cannot change the world of work.
R: We spend at least half our waking hours at work.
S: We have therefore to take charge and transform the way in which we respond to our work environment.
T: So how can we control these problems and perform at work?
U: However, we can change the way we feel and deal with various situations.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

12. Direction for Question (16-17): the sentences given in each question, when properly sequenced, form a coherent paragraph. Each sentence is labeled with a letter. Choose the most logical order of sentences from among the given choices to construct a given paragraph

P : Planet Earth is in urgent need of a healing touch to save it from the impending environment disaster.
Q : Which is why the 'Earth Day', Celebrated on April 2 every year, assumes such special significance.
R : The word over ambient standards of air and water pollution are likely to exceed the limits prescribed by the WHO and the impact of air pollution on cities could result in hundreds of thousands of premature deaths and millions of cases of hospitalization.
S : In India alone the cost of pollution when computed in health terms could exceed Rs.5,000 crore per annum to cure health problems caused
by it.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Planet Earth is in urgent need of a healing touch to save it from the impending environment disaster. Which is why the 'Earth Day', Celebrated on April 2 every year, assumes such special significance. The word over ambient standards of air and water pollution are likely to exceed the limits prescribed by the WHO and the impact of air pollution on cities could result in hundreds of thousands of premature deaths and millions of cases of hospitalization. The word over ambient standards of air and water pollution are likely to exceed the limits prescribed by the WHO and the impact of air pollution on cities could result in hundreds of thousands of premature deaths and millions of cases of hospitalization.

Workspace

Tags:

iGate 

13. P: Settlement in real time means the transaction is not subjected to any waiting period.
Q: It is a funds transfer mechanism.
R: Moreover, as the money transfer takes place in the books of RBI it is final and irrevocable.
S: The acronym RTGS stands for Real Time Gross Settlement.
T: While gross Settlement means the transaction is settled without bunching it with any other transaction.
U: The transfer of funds takes place on a real time and gross basis.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The acronym RTGS stands for Real Time Gross Settlement. It is a funds transfer mechanism. The transfer of funds takes place on a real time and gross basis. Settlement in real time means the transaction is not subjected to any waiting period. While gross Settlement means the transaction is settled without bunching it with any other transaction. Moreover, as the money transfer takes place in the books of RBI it is final and irrevocable.

Workspace

Tags:

iGate 

14. Choose the option that correctly sequences the missing sentences:

1) Suppose that you saw somebody being shown a pair of cards.
2) To your surprise, he makes one of the obviously wrong choices.
3) On one of them there is a line and on the other three lines.
4) The person to whom these cards are being shown is asked to point to the line on the second card, which is the same length

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Suppose that you saw somebody being shown a pair of cards, on one of them there is a line and on the other three lines. The person to whom these cards are being shown is asked to point to the line on the second card, which is the same length. To your surprise, he makes one of the obviously wrong choices.

Workspace

Tags:

iGate 

15. Choose the option that correctly sequences the missing sentences:

1. Suppose that you saw somebody being shown a pair of cards.

2. To your surprise, he makes one of the obviously wrong choices.

3. On one of them there is a line and on the other three lines.

4. The person to whom these cards are being shown is asked to point to the line on the second card, which is the same length.

5. Of these three, one is obviously longer than the line on the other-card, one is shorter and one the same length.

6. You might suppose that he or she, perhaps suffers from distorted vision or is insane, or merely cussed.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

16. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled A, B, C, D, E and F to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

(A) In all varieties of humour, especially the subtle ones, it is therefore what the reader thinks which gives extra meaning to these verses.
(B) But such a verse may also be enjoyed at the surface level.
(C) Nonsense verse is one of the most sophisticated forms of literature.
(D) This fulfils the authorís main intention in such a verse which is to give pleasure.
(E) However, the reader who understands the broad implications of the content and allusion finds greater pleasure.
(F) The reason being it requires the reader to supply a meaning beyond the surface meaning.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

17. S1: Calcutta unlike other cities kepts its trams.
P : As a result there horrendous congestion.
Q : It was going to be the first in South Asia.
R : They run down the centre of the road
S : To ease in the city decided to build an underground railway line.
S6: The foundation stone was laid in 1972.
The Proper sequence should be:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

18. S1: For some time in his youth Abraham Lincoln was manager for a shop.
P : Then a chance Customer would come.
Q : Young Lincoln way of keeping shop was entirely unlike anyone else's
R : Lincoln would jump up and attend to his needs and then revert to his reading.
S : He used to lie full length on the counter of the shop eagerly reading a book.
S6: Never before had Lincoln had so much time for reading as had then.
The Proper sequence should be:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

19. S1: All the land was covered by the ocean.
P : The leading god fought the monster, killed it and chopped its body in to two halves.
Q : A terrible monster prevented the gods from separating the land from the water.
R : The god made the sky out of the upper part of the body and ornamented it with stars.
S : The god created the earth from the lower part, grew plants on it and populated it with animals.
S6: The god moulded the first people out of clay according to his own image and mind.
The Proper sequence should be:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

20. S1: Duryodhana was a wicked prince.
P : one day Bhima made Duryodhana fall from a tree from which Duryodhana was stealing fruits.
Q : He did not like that Pandavas should be loved and respected by the people of Hastinapur
R : Duryodhana specially hated Bhima.
S : Among the Pandavas, Bhima was extraordinary strong and powerful
S6: This enraged Duryodhana so much that he began to think of removing Bhima from his way.
The Proper sequence should be:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!