Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Data Interpretation :: Table Chart

Home > Data Interpretation > Table Chart > General Questions

11. 

The following table shows the production and sales of cars of MVL in the last 6 months of 2006. MVL has an opening stock of 2550 cars on July 1st.


Question: For which two months closing stock was same.
CGI-sales

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

JULY (2550 + 18750 - 19150) = 2150

AUGUST (2150 + 16450 - 17100) = 1500

SEPTEMBER (1500 + 18050 - 17500 = 2050)

OCTOBER (2050 + 19200 - 18800 = 2450)

November (2450 + 21600 - 22000 = 2050)

December (2050 + 16500 - 17000 = 1550)


 

Workspace

Tags:

CGI 

12. Data Depicting combination of numbers and percentages of women, men and children pursuing hobbies in each of the six musical instruments.
[Clue :21% of the violin players are men.


Question: What is the total number of children given in the above data?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let the total no. of persons(including women, men, children) learning VIOLIN = v
276+198+(21v/100)=v
v=600
No. of men learning violin = 600*21/100 = 126 Total no. of children = 198+350+1264+326+522+576=> 3236
Ans : ( 3236

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

13. Data Depicting combination of numbers and percentages of women, men and children pursuing hobbies in each of the six musical instruments.
[Clue :21% of the violin players are men.


Question: What is the approximate average number of men pursuing each instrument ? (to be rounded off)

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let the total no. of persons learning SITAR = s
318+332+(35s/100)=s
s=1000
No. of children learning SITAR = 1000*35/100 = 350 Avg men =(126+332+400+442+666+870)/6 => 472.6 => 473

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

14. Data Depicting combination of numbers and percentages of women, men and children pursuing hobbies in each of the six musical instruments.
[Clue :21% of the violin players are men.


Question: Children pursuing Sitar form what approximate percent of children pursuig Santoor? (to be rounded off)

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Children pursuiung sitar = 350
children pursuiung santoor = 576
576*x/100=350
x = 60.7%=> x= 61%

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

15. Data Depicting combination of numbers and percentages of women, men and children pursuing hobbies in each of the six musical instruments.
[Clue :21% of the violin players are men.



Question: What is the ratio of women playing Shehnai to men playing Tabla?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

No. of Women playing shehnai = 432
no. of men playing tabla = 666
432 : 666
144: 222
72:111
24:37

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

16. Data Depicting combination of numbers and percentages of women, men and children pursuing hobbies in each of the six musical instruments.
[Clue :21% of the violin players are men.



Question: Women pursuing Tabla form what approximate percent of the total number of women given in data?(to be rounded off)

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let the total no. of persons learning TABLA = t
522+34t/100+37t/100=t
t=1800
No. of women learning TABLA = 1800*34/100 = 612
No. of men learning TABLA = 1800*37/100 = 666 women pursuiung tabla = 612
Total no. of women = 2128
2128*x/100=612
x=28.75% => x=29%

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

17. Study the table given below and answer the questions: (Consider approximate values for answers)

For which product, will the percentage of increase in requirement of liquid material be the highest over the period 1995 -1999?Requirement-of-Material-for-Various-Bottling-Plants-over-Years

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

35) % increase of Item I => (1502-1100)/1502 * 100 = 26%
% increase of Item I => (1482-1109)/1482 * 100 = 25%
% increase of Item I => (1010-1110)/1110 * 100 = 9%
% increase of Item I => (1470-1140)/1470 * 100 = 22%
Highest is Item I ie 26%

Workspace

Tags:

iGate 

18. The requirement of which product has shown the highest change in a particular year over the previous year?Requirement-of-Material-for-Various-Bottling-Plants-over-Years

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

19. Four buses ply from a bus terminal to reach five stations A,B,C,D and E that lie on a straight highway in the same order. The buses stop enroute at specific stations only in the following manner:

BUSES STATIONS
===================
Bus-1 A,C and E
Bus-2 B,D and E
Bus-3 A,B,CandE
Bus-4 C and D

Question: If Rakesh wants to go from station A to D.He boards Bus-1 at station A. Where does he need to get off, and which bus must he board to reach his destination?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Bus-1 will stop in Stations A, C, E
So he need to get off at "STATION C".
Another Bus stops in station C is Bus-4 nd it ll stops in station D also...
So he need to board "BUS-4" to reach.

Workspace

Tags:

iGate 

20. Four buses ply from a bus terminal to reach 5 stations A,B,C,D,E that lie on a straight highway in the same order the buses stop enroute at specifi stations only in the following manner

BUSES STATIONS
=====================
BUS-1 A,C,andE
BUS-2 B,D and E
BUS-3 A,B,Cand E
BUS-4 C and D

Question: If sudheer wants to go from station B to D and later return to station A by which buses must he travel?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate