Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Logical Problems

Home > Verbal Reasoning > Logical Problems > General Questions

11. Every day a cyclist meets a train at a particular crossing. The road is straight before the crossing and both are traveling in the same direction. The cyclist travels with a speed of 10 Kmph. One day the cyclist comes late by 25 min. and meets the train 5km before the crossing. What is the speed of the train?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Speed of the train = 60km/hr.


Speed of Cyclist travel = 10km/hr.

It means, Cyclist travels 5km in 30minutes.

If Cyclist comes late by 25 min and meets the train 5km before the crossing means, it shows

Train can travel 5Kms in 5minutes.

So, speed of train is (5 km/5min) = 1 km/1min = 60km per hour.

Workspace

Tags:

Infosys 

12. One dog tells the other that there are two dogs in front of me. The other one also shouts that he too had two behind him. How many are they?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Infosys 

13. If a man ate 100 grapes in 5 days, each day eating 6 more than the previous day, how many grapes did he eat on the first day?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Infosys 

14. Consider two tumblers, the first containing Water and next contains coffee. Suppose you take one spoon of water out of the first tumbler and pour it into the second tumbler. After moving you take one spoon of the mixture from the second tumbler and pour it back into the first tumbler . Which one of the following statement holds now?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

15. In a office, at various times during the day the boss gives the secretary a letter to type, each time putting the letter on the top of the pile in the secretary's inbox. When there is time, the secretary takes the top letter off the pile and type's it. If there are five letter in all , and the boss delivers in the order of 1 2 3 4 5, which of the following could not be the order in which secretary types them.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

16. Ahmed, Babu, Chitra, David, and Eesha each choose a large different numbers. Ahmed says, My number is not the largest and not the smallest. Babu says, My number is not the largest and not the smallest. Chitra says, My number is the largest. David says, My number is the smallest. Eesha says, My number is not the smallest. Exactly one of the five children is lying. The others are telling the truth. Who has the largest number?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Largest -> A B C D E
A F T/F T/F T/F T/F
B T/F F T/F T/F T/F
C F F T F F
D T/F T/F T/F F T/F
E T/F T/F T/F T/F T

From the above table, If we assume that A has the largest then A and C both are lying. Similarly if we find the truthfullness of the remaining people, it is clear that E has the largest and C lied. (Only one F in the last column)

Workspace

Tags:

TCS 

17. My next door neighbour lies a lot. In fact, he only tells the truth on one day a week! One day he told me, "I lie on Mondays and on Tuesdays."The next day he said, "Today is either Thursday, Saturday or Sunday."The next day he said, "I lie on Wednesdays and Fridays."
On which day of the week does my neighbour tell the truth?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

18. A farmer has a rose garden. Every day he either plucks 7 or 6 or 24 or 23 roses. The rose plants are intelligent and when the farmer plucks these numbers of roses, the next day 37 or 36 or 9 or 18 new roses bloom in the garden respectively. On Monday, he counts 189 roses in the garden. He plucks the roses as per his plan on consecutive days and the new roses bloom as per intelligence of the plants mentioned above. After some days which of the following can be the number of roses in the garden?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

If he plucks 23, then only 18 grows the next day. This means total roses get decreases by 5. So after n days assume the number of roses got decreased 185 where n = 37, then 4 roses left.

Workspace

Tags:

TCS 

19. A circle has 29 points arranged in a clockwise manner numbered from 0 to 28. A bug moves clockwise around the circle according to the following rule. If it is at a point i on the circle, it moves clockwise in 1 second by ( 1 + r ) places, where r is the reminder ( possibly 0 ) when i is divided by 11. Thus if it is at position 5, it moves clockwise in one second by ( 1 + 5 ) places to point 11. Similarly if it is at position 28 it moves ( 1 + 6 ) or 7 places to point 6 in one second.
If it starts at point 28, at what point will it be after 9994 seconds?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

TCS 

20. A workman starts his work on Monday works for 8 days and takes every 9th day as his holiday. His 12th holiday will fall on?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

From day 1 to 9 is considered as one cycle
12th holiday is 12*9=108
excluding starting day monday it is 107days.
107 has 2 odd number is 1,7
So, Monday + 2days(2 odd no)=wednesday

Workspace

Tags:

TCS