Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Time and Work

Home > Arithmetic Aptitude > Time and Work > General Questions

11. A and B together can do a piece of work in 12 days, which B and C together can do in 16 days. After A has been working at it for 5 days and B for 7 days, C finishes it in 13 days. In how many days C alone will do the work ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

(A and B) 1 day work = 1/12 -----(1)
(B and C) 1 day work = 1/16 -----(2)

Given A's 5 days' work + B's 7 days' work + C's 13 days' work = 1
simplify the above ..
=> (A + B)'s 5 days' work + (B + C)'s 2 days' work + C's 11 days' work = 1

Put the values from equation (1) & (2)
=> (5*1/12)+(2*1/16) + C's 11 days' work = 1

=> C's 11 days' work = (1-5/12+2/16)=11/24

=> C's 1 day's work = (11/24?1/11)=1/24

So C alone can finish the work = 24 days.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

12. A and B can do a piece of work in 45 days and 40 days respectively. They began to do the work together but A leaves after some days and then B completed the remaining work in 23 days. The number of days after which A left the work was :

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

A's 1 day work = 1/45
B's 1 day work = 1/40

so (A + B)'s 1 day's work = (1/45+1/40)=17/360

Work done by B in 23 days = (140?23)=2340
Remaining work =(1-23/40)=17/40

Now, 17/360 work was done by (A + B) = 1 day.

17/40 part of work was done by (A + B) = (1?360/17?17/40) = 9 days.

A left after 9 days.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

13. A, B and C together earn Rs. 300 per day, while A and C together earn Rs. 188 and B and C together earn Rs. 152. The daily earning of C is :

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

B's daily earning = Rs. (300 - 188) = Rs. 112.

A's daily earning = Rs. (300 - 152) = Rs. 148.

C's daily earning = Rs. [300 - (112 + 148)] = Rs. 40.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

14. Kim can do a work in 3 days while David can do the same work in 2 days. Both of them finish the work together and get Rs. 150. What is the share of Kim ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Kim 1 day work = 1/3
David 1 day work = 1/2
Kim's 1 day's work : David's 1 day's work=(1/3)/(1/2) = 2 : 3.

Kim's share = Rs. (2/5?150)=Rs. 60

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

15. A can do a piece of work in 14 days which B can do in 21 days. They begin together but 3 days before the completion of the work, A leaves off. The total number of days to complete the work is:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

A's 1 day work = 1/14
B' 1 day work = 1/21

A left 3 day before the completion of work.
B's 3 days' work = (1/21?3)=1/7
Remaining work = (1?1/7)=6/7

(A + B)'s 1 day's work = (1/14+1/21)=5/42

Now, 5/42 work is done by A and B = 1 day.
or
whole work done by A&B=42/5
6/7 part of work done by A and B = 42/5?6/7=36/5 days.

Hence, total time taken = (3+36/5)days = 10 1/5 days.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

16. A, B and C can complete a work separately in 24, 36 and 48 days respectively. They started together but C left after 4 days of start and A left 3 days before the completion of the work. In how many days will the work be completed ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

(A + B + C)'s 1 day's work = (1/24+1/36+1/48)=13/144

Work done by (A + B + C) in 4 days = 4*13/144=13/36

Work done by B in 3 days = 1/36?3=1/12
Left work = [1?(13/36+1/12)]=5/9

(A + B)'s 1 day's work = (1/24+1/36)=5/72

5/72 part of work is done by A and B = 1 day
5/9 work done by A & B = (72/5?5/9) = 8 days.

So, total time taken = (4 + 3 + 8) days = 15 days.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

17. A, B and C are employed to do a piece of work for Rs. 529. A and B together are supposed to do 19/23 of the work and B and C together 8/23
of the work. What amount should A be paid ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

B and C together done = 8/23 part
So Work done by A = (1?8/23)=15/23 and
work done by C = (1-19/23) = 4/23, so work done by B = 4/23

A : B : C = 15/23:4/23:4/23 = 15:4:4

So, A's share = Rs. (15/23?529) = Rs. 345.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

18. A tyre has two punctures. The first puncture alone would have made the tyre flat in 9 minutes and the second alone would have done it in 6 minutes. If air leaks out at a constant rate, how long does it take both the punctures together to make it flat ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

1 minute's Work by both punctures = (1/9+1/6) = (2/18+3/18) = 5/18
So both punctures can make tyre flat = 18/5 = 3 3/5

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

19. A man can do a job in 15 days. His father takes 20 days and his son finishes it in 25 days. How long will they take to complete the job if they all work together?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Find the 1 day work for all three
1 day's work for all three = (1/15 + 1/20 + 1/25)
= (20/300 + 15/300 + 12/300) = 47/300
So all together can do the work in 300/47 days. => 6.4 days.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

20. A, B and C can complete a piece of work in 24, 6 and 12 days respectively. Working together, they will complete the same work in

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1 day work done by A, B and C will be 1/24, 1/6 and 1/12 respectively.
So (A + B + C)'s 1 day's work = (1/24+1/6+1/12) = (1/24 + 4/24 + 2/24)
= 7/24
So, A, B and C together can complete the job in 24/7=3 3/7 days
.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!