Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

161. What comes next in the sequence?
1, 1, 2, 4 , 6, 36, 39, 1521, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

1+1=2
4+2=6
36+3=39
1521+4= 1525

Workspace

Tags:

IBM 

162. What comes next in the sequence?
2, 8, 3, 27, 4, 64, 5, 125, 6, 216, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

163. What comes next in the sequence?
0.8, 1.8, 3.6, 3.6, 4.6, 9.2, 9.2, 10.2, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

0.8+1=1.8
1.8*2=3.6
3.6+1=4.6
4.6*2=9.2
9.2+1=10.2
10.2*2=20.4

Workspace

Tags:

IBM 

164. What comes next in the sequence?
22, 19.5, 21.45, 33, 30.5, 33.55, 44, 41.5, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Break the series as below
22, 19.5, 21.45 | 33, 30.5, 33.55 | 44, 41.5 , ?
=> 22 , 33, 44
=> 19.5 , 19.5 + 11 , (19.5 + 11*2)
=> 21.45 , (21.45 + 12.1) , (21.45 + 2*12.1)
=> 21.45 + 2 * 12.1 = 45.65

Workspace

Tags:

IBM 

165. What comes next in the sequence?
1, 3, 3, 2, 8, 10, 3, 4, 12, 4, 8, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

1*3=3
2+8=10
3*4=12
4+8=12

Workspace

Tags:

IBM 

166. What comes next in the sequence?
9, 12, 4, 8, 12, 15, 5, 9, 3, 6, 2, 6, 6, 9, ?,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Break the series as below
9,12,4,8 | 12,15,5,9 | 3,6,2,6 | 6,9,?,?
9+3=12/3=4+4=8
12+3=15/3=5+4=9
6+3=9/3=3+4=7
Add 3 to 1st digit than divide 3 to 2nd digit than add 4 to 3rd digit.
So, 3 and 7

Workspace

Tags:

IBM 

167. What comes next in the sequence?
1,2,3,6,11,20,37,68,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

1 + 2 + 3 = 6
2 + 3 + 6 = 11
3 + 6 + 11 = 20
6 + 11 + 20 = 37
11 + 20 + 37 = 68
20 + 37 + 68 = 125

Workspace

Tags:

IBM 

168. What comes next in the sequence?
3,4.5,7,4,6,5.5,5,7.5,10,6,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

3,4.5,7,4,6,5.5,5,7.5,10,6,?
(3,4,5,6)(4.5,6,7.5,X)
so 7.5+1.5=9

Workspace

Tags:

IBM 

169. What comes next in the sequence?
7,-14,-4,15,-30,-20,-21,?,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

7*(-2)=-14
-14+10=-4
Again 15*(-2)=-30
-30+10=-20
Similarl-21*(-2)=42
and 42+10=52

Workspace

Tags:

IBM 

170. What comes next in the sequence?
9,4,16,6,36,21,441,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

9-5=4
4*4=16
16-10=6
6*6=36
36-15=21
21*21=441
So, 441-20=421

Workspace

Tags:

IBM