Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

151. What comes next in the sequence?
3,5,2,100,4,7,3,196,1,6,5,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Break the series as below
3,5,2,100 | 4,7,3,196 | 1,6,5,?
(3 + 5 + 2)^2 = 10^2 100
(4 + 7 + 3)^2 = 14^2 = 196
=>(1 + 6 + 5)^2 = 12^2 = 144

Workspace

Tags:

IBM 

152. What comes next in the sequence?
0,1,1,2,0.5,2,2,4,2,2,4,3,7,2,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Break the series as below
0,1,1,2,0.5 | 2,2,4,2,2 | 4,3,7,2
0+1=1
1/2=0.5

2+2=4
4/2=2

4+3=7
7/2=3.5

Workspace

Tags:

IBM 

153. What comes next in the sequence?
8, 16, 3, 27, 4, 8, 7, 19, 2, 0, 7

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Break the series as below
8,16,3 | 27 | 4,8,7 |19 |2,0,7,?
8+16+3=27
4+8+7=19
2+0+7=9

Workspace

Tags:

IBM 

154. What comes next in the sequence?
100, 98, 95, 90, 83,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

100-98=2
98-95=3
95-90=5
90-83=7
2, 3, 5, 7 is prime number so next prime number is 11
Hence 11 will be deducted from 83
i.e 83-11=72

Workspace

Tags:

IBM 

155. What comes next in the sequence?
0, 8, 12, 26, 23, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Divide the series as below
0,12,23 | 8, 26, ?
Difference are 12 , 11
8,26,?
Differences are 18, 17
so, 26+17 = 43

Workspace

Tags:

IBM 

156. What comes next in the sequence?
41.45 ,41.5 ,42 ,18.23 ,18.2 ,18,73.09,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

157. What comes next in the sequence?
11 ,8 ,17 ,14 ,23 ,24 ,31 ,32,?,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Prime no. 2,3,5,7, 11 , 13, 17 , 19, 23 , 29, 31, 37, 41,43
11 , 13-5, 17 , 19-5, 23 , 29-5, 31 , 37-5,41,43-5
So, next numbers will be 41,38

Workspace

Tags:

IBM 

158. What comes next in the sequence?
4.2 ,7.2 ,11.4 ,6.1 , 9.1 , 15.2 ,3.8 , 6.8

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

4.2+7.2=11.4
6.1+9.1=15.2
3.8+6.8=10.6

Workspace

Tags:

IBM 

159. What comes next in the sequence?
6, 3, 3, 9, 12, 5, 7, 35, 8, 6, 2, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Break the series as below
6,3,3,9| 12, 5, 7, 35 | 8, 6, 2, ?
6-3=3,3*3=9
12-5=7,5*7=35
then
8-6=2, 6*2=12

Workspace

Tags:

IBM 

160. What comes next in the sequence?
5/6, 1/3, 1/2, 1/2, 2/8, 1/4, 5/6, 1/6, 2/3, 1/2, 1/3, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Break the series as below
5/6, 1/3, 1/2 | 1/2, 2/8, 1/4 | 5/6, 1/6, 2/3 | 1/2, 1/3, ?
(5/6, 1/3, 1/2)=> 5/6 = 1/3 + 1/2
(1/2, 2/8, 1/4)=> 1/2 = 2/8 + 1/4
(5/6, 1/6, 2/3)=> 5/6 = 1/6 + 2/3
so, 1/2, 1/3, ? gives
1/2= 1/3+x
x=1/6

Workspace

Tags:

IBM