Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

141. What comes next in the sequence?
1370, 1320, 1070, -180, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

1370,1320,1070,-180, -6430
1370-5*10=1320
1320-5*5*10= 1070
1070-5*5*5*10= -180
-180- 5*5*5*5*10= -6430

Workspace

Tags:

IBM 

142. What comes next in the sequence?
1, 1, 1, 2, 2, 2, 3, 4, 3, 3, 5, 6, ?, ?,

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Divide the series as below
1,1 | 1, 2| 2,2|3,4|3,3|5,6|?,?

Workspace

Tags:

IBM 

143. What comes next in the sequence?
3, 2, 1, 4, 5, 4, 5, 1, 0, 6, 3, 2, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Break series as below
3, |2, 1, |4 |, 5, 4,| 5 |, 1, 0,| 6 |, 3, 2, |?|
2-1=1
5-4=1
1-0=1
3-2=1
?=7

Workspace

Tags:

IBM 

144. What comes next in the sequence? 5,1,2,8,1,0,9,2,3,14,1.3,2

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

5+1+2=8
8+1+0=9
9+2+3=14
14+1.3+2=17.3

Workspace

Tags:

IBM 

145. What comes next in the sequence?
96, 64, 128, 192, 128, 256, 288, 192, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

(96,64,128)
96-64=32 , 32*2=64 , now 64+64=128
(192,128,256)
192-128=64 , 64*2=128 , now 128+128=256
(288,192,?)
288-192=96 , 96*2=192 , now 192+192=384

Workspace

Tags:

IBM 

146. What comes next in the sequence? 2, 3, 10, 15, 26, 35,50, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

(1*1)+1=2
(2*2)-1=3
(3*3)+1=10
(4*4)-1=15
(5*5)+1=26 (6*6)-1=35 (7*7)+1=50
(8*8)-1=63

Workspace

Tags:

IBM 

147. What comes next in the sequence? .7 , 1.2, 1.2 , 2.2 , 1.7, 3.2, 2.2, 4.2 , ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Every alternate (od number increases by .5 each time
1st = 0.7, 3rd = 1.2, 5th = 1.7, 7th = 2.2, so 9th would be 2.7
Every alternate (even) number increases by 1:
2nd = 1.2, 4th = 2.2, 6th = 3.2, 8th = 4.2, so 10th would be 5.2
so the number in the series is 2.2 +0.5 = 2.7 so ans is

Workspace

Tags:

IBM 

148. What comes next in the sequence? 7.2, 2.2, 3.2, 16, 11, 12, 60, 55, 56

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

7.2-5=2.2
2.2+1=3.2
3.2*5=16
16-5=11
11+1=12
12*5=60
60-5=55
55+1=56
56*5=280

Workspace

Tags:

IBM 

149. What comes next in the sequence?
115, 100, 86, 74, 65, 60

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

115-100=-15
100-86=-14
86-74=-12
74-65=-9
65-60=-5
-15+1=-14
-14+2+-12
-12+3=-9
-9+4=-5
-5+5=0
So, 60+0=60

Workspace

Tags:

IBM 

150. What comes next in the sequence?
5, 1, 2, 8, 8, 1, 0, 9, 9, 2, 3

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

5+1+2=8
8+1+0=9
9+2+3=14

Workspace

Tags:

IBM