Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

131. What comes next in the sequence?
9,91,18,8,82,72,5,53,130,4,44

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

132. What comes next in the sequence?
22,23,2-1,84,87,8-3,115,113,112,146,149

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

22-23=-1
Taking msb and difference we have 2-1
Similarly
84-87=-3i.e;8-3,
115-113=2 I.e;112
146-149=-3 i.e; 14-3

Workspace

Tags:

IBM 

133. What comes next in the sequence?
61/25, 244/75, 244/25, 9, 158/108, 79/71, 158, 9, 334/11, 167/37, ?.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

134. What comes next in the sequence?
81, 9^2, 162, 49, 7^2, 98, 25, 5^2, 50, 64, 8^2 ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

81*2=162 similarly others
=> 64*2= 128

Workspace

Tags:

IBM 

135. What comes next in the sequence?
44,4.4,.88,.264,0.1056,____

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The given series is lke
(x*.1,x*.2,x*.3.....
Ans=0.5*0.1056 = 0.0528

Workspace

Tags:

IBM 

136. What comes next in the sequence?
0,9,1,2,8,7,3,4,6,5,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

9+1=10
2+8=10
7+3=10
4+6=10
5+?=10 => 5

Workspace

Tags:

IBM 

137. What comes next in the sequence?
-12,6,-15,-5,28,-14,9,3,-18,__

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

138. What comes next in the sequence?
3, 2, 1, 4, 5, 4, 5, 1, 0, 6, 3, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Break the series as
3,4,5,6 | 2 1 5 4 1 0 3 ?
2-1=1
5-4=1
1-0=1
3-2=1

Workspace

Tags:

IBM 

139. What comes next in the sequence?
2, 3, 6, 13, 28, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

2, 3, 6, 13, 28, ?
3-2 =1, 6-3 = 3, 13-6 = 7, 28-13 = 15
difference between above series 1, 3, 7, 15 next diff = 31
1*2 + 1 = 3
3*2+1 = 7

28+31 =59

Workspace

Tags:

IBM 

140. What comes next in the sequence?
38, 36, 76, 35, 114, 34, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Break the series as below
38, 76, 114 & 36, 35, 34

38,76,114,152(multiples of 38)

Workspace

Tags:

IBM