Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

101. What is the next number of the following sequence.
5,10,9,3,6,5,4,8,7,7,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

5*2=10 10-1=9
3*2=6 6-1=5
4*2=8 8-1=7
7*2=14

Workspace

Tags:

IBM 

102. What is the next number of the following sequence.
7,4,6,3,4.5,1.5,2.25,-0.75,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

7-3=4; 4*(3/2)=6 ;
6-3=3; 3*(3/2)=4.5;
4.5-3=1.5; 1.5*(3/2)=2.25;
2.25-3=-0.75; -0.75*(3/2)= -1.125

Workspace

Tags:

IBM 

103. What is the next number of the following sequence.
1/4,1/4,1/2,3/2,6,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1/4*1=1/4,1/4*2=1/2,1/2*3=3/2,3/2*4=6,6*5=30

Workspace

Tags:

IBM 

104. What is the next number of the following sequence.
49,7,98,16,4,48,9,3,36,25,5,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

7^2,7,49*2
4^2,4,16*3
3^2,3,9*4
5^2,5,25*5=125

Workspace

Tags:

IBM 

105. What is the next number of the following sequence.
507,169,248,62,36,12,168,42,168,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

169*3,169, 62*4,62,
12*3,12 42*4,42
56*3=168 So 56

Workspace

Tags:

IBM 

106. What is the next number of the following sequence.
1,3,1,2.5,5,1,4,5,4,8,7,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

1+3+1=5 /2=2.5
5+1+4=10 /2=5
4+8+7=19 /2=9.5

Workspace

Tags:

IBM 

107. What is the next number of the following sequence.
13,24,36,23,34,56,33,44,96,43,54,156,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

13,23,33,43
24,34,44,54
36,56,96,156
so the next series would be 53,64,236

Workspace

Tags:

IBM 

108. What is the next number of the following sequence.
7,0,1,8,5,12,9,26,3,23,2,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

IBM 

109. What is the next number of the following sequence.
4,2,36,4,5,1,36,16,6,3,81, ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

4+2=6, 6^2=36
4-2=2; 2^2=4
5+1=6; 6^2=36
5-1=4; 4^2=16
6+3=9; 9^2=81
6-3=3; 3^2=9

Workspace

Tags:

IBM 

110. What is the next number of the following sequence.
2,3,10,15,26,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

1*1+1=2,2*2-1=3,3*3+1=10,4*4-1=15,5*5+1=26,6*6-1=35

Workspace

Tags:

IBM